Savaşa bakış açınızı değiştirebilecek bir kitap
2022 22. kitabı
50 sayfalık bir oturuşta bitirilebilecek harika bir kitapla geldim. Yine Stefan yine harika bir eser. Zweig'in genel olarak görüşlerini yansıttığı için yazarın kalemiyle hâlâ tanışmadıysanız bu eser güzel bir başlangıç olabilir. I. Dünya Savaşı zamanında yaşayan bir çiftimizi konu alan bu kitap, savaşa bakış açınızı değiştirebilecek türden bir eser. Ana karakterimiz Ferdinand, tıpkı yazarımız gibi savaş karşıtı. Savaşta ölen her insan için vicdan azabı duyan biri. Bu yüzden ülkesinde kalmaya dayanamayıp karısıyla beraber İsviçreye kaçıyor. İsviçrede karısıyla savaşsız mutlu bir hayat süren karakterimiz ülkesinden vatan görevini yapmak için çağrılıyor. Bu görevde insanları öldürmek zorunda kalacak olan Ferdinand büyük bir karar vermek zorunda kalıyor. Vatan görevini yapmak mı savaşa katılmayıp karısıyla mutlu bir hayat sürmek mi? Birbirine oldukça düşkün olan bu çiftimizin hikayesi okumaya değer. Zaten 50 sayfa olduğu için zamanınızı alan bir eser olmayacaktır. Şimdiden keyifli okumalar
MecburiyetStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202175bin okunma