Nisha Sharma / Aşkla Randevu
“Aşk romanları okuyorum. Aşk romanları, hepimizin deneyimlemek istediği ideal bir fantezi satar. Kurgu olabilirler, ancak bu kadar çok insanın aşk hikayeleriyle bir bağ kurmasının bir nedeni var. Çünkü vermek istediğimiz ve almak istediğimiz duygu türü bu.”. Film tadında bir kitap #AşklaRandevu . Yeni bir yıla gireceğimiz bu sıralarda romantik komedi kitaplarını okumak ayrı bir keyif veriyor bana. Kitabı okurken hem çok gülüyor hem de aşkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Kareena, otuz yaşında, babası ve büyükannesi ile yaşayan avukat ve güzel bir kadın. Bir gün babası oturdukları evi satacağını söyleyince Kareena yıkılır. Çünkü o evde kaybettikleri annesinin çok emeği vardır ve Kareena eve karşı çok bağlıdır. Babasını ikna edip evi kendisi almaya karar verir ama ortada bir sorun vardır. Parası yeterli gelmiyordur. Yapabileceği tek şey, dört ay içinde evlenip evlilik parasını alacak ve parayı tamamlamış olup evi satın alabilecektir. Anne ve babasının aşkını izleyerek büyüdüğü için aşk evliliği yapmak istiyor. Böyle bir aşkı bulabilmesi için önünde dört ayı vardır.
Prem, otuz beş yaşında bir kardiyolog. Aynı zamanda Dr. Dil Show adında bir program sunuyor televizyonda. Bir toplum sağlığı merkezi açmak istiyor. Bunun için ya zengin bağışçılara ihtiyacı var ya da annesinin vereceği paraya. Tek bir şartı vardır annesinin, o da evlenmesi. Anne ve babasının görücü usulü evlenmeleri ve birbirlerine sevdiklerini hiç söylememeleri, aşklarına hiç şahit olmaması, onun aşka inanmamasını, ve bunun geçici bir duygu olduğunu düşünmesini sağlamıştır. Onun için kiminle evleneceğini umursamıyor.
Kareena ve Prem’in tanıştıkları gün yaşadıkları bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan talihsiz bir olayla işler karışmış ve paraya ihtiyacı olan bu iki kişi aynı zamanda itibarlarının da sarsılmasına sebep olan bir olay yaşamışlardır. Peki bundan sonra kimler devreye girip onlara yardımcı olacak? İkisinin de kabul etmeleri gereken şey nedir?
Keyifli okumalar…