Dünyanın en meşhur ve en acımasız insanlarından biri olan Hitler'in düşüncelerini, Yahudi düşmanlığını, İkinci Dünya Savaşı’ndaki tutumunu, yaptıklarını bilmeyen yoktur sanırım. Yazdığı bu kitabında da açık açık dile getirdiği bu düşünce ve eylemleri gerçekleştirmeden önce Hitler; Aryan ırk teorisini ve Alman ırkının dünyanın en üstün ırkı olduğunu, milyonlarca masum insanın katledilip yakıldığı gaz odalarının içerisini, daha nice kirli düşüncelerini anlattığı bu kitabı ile Hitler Yahudi düşmanlığını ekonomik, dinsel ve sosyolojik sebeplere dayandırıyor. Bu düşünceleri ile de milyonları tereddütsüz bir şekilde kendisine bağlıyor ve izinden götürüyor. Bu anlamda da Hitleri bu konuma getiren de bir nevi halk oluyor.
Çoğu, hakkında yazılan kitap ya da çevrilen filmlerde gördüğümüz de hep Hitlerin kitap yaktırdığı idi. Hitler bir kitap düşmanı değildi. Hitler Alman olmayan kitaplara düşmandı. Tıpkı kendi ırkından olmayanlara olduğu gibi. İfade biçimi çok güçlü bir kişilik olmasa da, belirli ideolojilere sıkı sıkıya bağlı, kitleleri peşinden sürükleyen bir kişiydi Hitler. Bu eserinde de hayatının amacını, idealini anlatmıştır. Sadece Yahudilerin değil, kendi ırkından olmayan herkesin düşmanıydı. Kadınların görevi olarak sadece erkek çocuk yetiştirmek ve ev işlerini yapmak, hizmet etmek gibi göstererek pek fazla değer verilmeyecek bir canlı olarak anlatır. Almanların ise sadece Almanlarla evlenebildiği ve bu durumun ispatlanması gerektiği belirtir ve sarışın, mavi gözlü, uzun boylu, sağlıklı nesiller yetişmesi ve tüm dünyaya hakim olması ise en büyük hayalidir. Hayaline kavuşamamış olsa da insanlıktan çıkmış haliyle Hitleri ve düşüncelerini duymayan, tanımayan yoktur. Bu arada günümüzde isminin geçmesiyle bile instagramın bütün paylaşımları kaldırdığı biri O.. Katliamlarıyla daha nesiller boyunca adından söz ettireceğe benziyor. Herşeyiyle okunması gereken bir kitap.
#Kavgam
^
^
#alıntı
Ahlakın çöküşü bir milleti yavaşça ve tamamen tahrip etmek için yeterlidir.
^
Başarı ancak çok uzun ve çetin mücadelelerden sonra kazanılır.
^
Amaç okumak değil, okudukları arasından insanın kendi hedefine ve kabiliyetine göre yararlı olacak şeyleri çıkarmak ve almaktır.
^
^
@mirhankitap #bloghemsire #edebiyat