''Git,'' diyor. ''Seni bekliyor.''
2022 17. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 00:56
''Tanrıların adil olması gerektiğini söyleyen bir kural yok, Akhilleus,'' dedi. mitolojiye ilgim, ve de ilgili bilgilim, pek olmadığından başlamayı ertelediğim bir kitaptı. arkadaşımın alıntılarıyla ise meraklandığım ve okumak istediğim bir kitap oldu. normalde romanların başı biraz daha yavaş akar ve beni heyecana sürüklemez ama kitabın en başından itibaren sürüklenip gittim. romantizmin aşırı yoğun olması yerine bu tarz işlenmesi benim heyecanımı ve ilgimi de arttırdı açıkçası. okudukça daha çok okuyasım geldi. uzun süredir roman okumadığım için de beni bu tarz sürüklemesi çok hoşuma gitti. bana heyecan, sinir, üzüntü gibi duyguları tattıran bir roman olduğunu söyleyebilirim. romantizm ilgimi çekmeyen bir tür olduğu için başta tereddüte düşmüştüm ama işleyiş biçimi ve diğer konuların arka planda kalmaması, duyguların gözler önüne serilmesi sebebiyle beni kendinden hiç koparmayan bir roman oldu. hatta arkadaşımdan ödünç almıştım okumaya başladığımda, sonrasında kütüphanemde bulunmasını istediğim için de satın aldım. dün gece de 200 sayfa okudum ve saat gece yarısını geçtiği halde heyecandan bırakamadım. dediğim gibi, mitoloji ile ilgili bir bilgim olmadığından ve hatta mitoloji ile ilgili böyle yoğun bir şeyi ilk defa okuduğumdan yorumumu o açıdan yapamayacağım, bir okur olarak çok beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim. ayrıca eşcinsellik bulaşıcı ya da okuyunca, izleyince bulaşan bir şey değildir. kitap okuyan insanların kalkıp da burada ''çocuğuma okutmayacağım, eşcinselliğe özendiriliyor'' demesi çok komiğime gitti. özellikle de kadınların mal gibi kullanıldığı, tec*vüz, savaş gibi pek çok unsurun bulunduğu olaylar çerçevesinde iki insanın birbirini sevmesi gözünüze kötü bir şey olarak geliyorsa acilen bir destek almanızı öneririm. kısa bir inceleme oldu. açıkçası daha detaylı ve uzun yazmak isterdim ama... okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
İnceleme
Akhilleus’un ŞarkısıMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202019,3bin okunma