2022 340. kitabı
Faris kız kardeşi Lamia'ya küçüklüğünden beri anne babalık yapmaktadır. Onların Kabeye uzanan yolculuğunda kendi benliğini arayan karakterlerle karşılaşıyoruz. Abi kardeşin tek istediği dünyadaki insanlara yardımcı olmaktır ve bu arzuları onları Mekke ve Medine'ye götürür. Orada hayatlarını değiştiren ve bir arayışa sürükleyen olaylarla karşılaşırlar. Maneviyat ve fantastik dolu olaylarla birlikte onların Kabe'de yaptığı yolculukta bizde huzur buluyoruz. Daka'nın anlamı Arapça da "Varmak, ulaşmak"tır. Bizde iki kardeş aracılığı ile farklı bir yolculuğa çıkıyoruz. Üçleme olan seri diğer kitaplardan bağımsız bir şekilde de okunabiliyor. Karakterlerin yaptıkları konuşmalar insanın içerisine huzur verirken kendimizi kutsal topraklarda hissederek huzur içinde sayfaları çeviriyoruz. Yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım ve bu kadar geç kaldığıma üzüldüm. Hem sorgulayan hem de sorgulatan bir konu üzerinden ilerleyen kitabın tasavvufi yönü ağır basarken merak içinde sayfaları çeviriyoruz. Diğer tasavvufi kitaplardan oldukça farklı bir işleyişi var ve bu yüzden oldukça severek okudum. Türü sevenlere tavsiye ederim.
Roman
DakaErol Yalçın · Okur Kitaplığı · 026 okunma