2022 134. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2022 00:00
Selam millet Bu ay listemde olmayan fakat @herteldenkitapkulubu ne uyarak başladığım bir kitap ile geldim Kitabı sabah başlayıp akşam bitirdim hem de 400 sayfa Arkadaşlarınızdan etkilenerek bir anda başladığınız bir kitap oldu mu? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Kızımız Salem annesi ve ablasıyla aynı evde yaşamaktır. •Küçüklük travmalarından kurtulamamıştır ki bence kurtulacak gibi de değil. •Sevgisili ve yakın arkadaşı bulundukları kasabadan çıkarak üniversiteye gitmek isteseler de Salem sadece mutlu olduğu evde kalmak ister. •Annesinin antikacı dükkanında ve yaptığı mumlar ona bir terapi oluşturuyor. •Ta ki her şey yan evlerine taşınan komşuya kadar. •Thayer, eşinden boşanmış ve bir çocuğu var. •Çevre düzenleme şirket var ve yeni aldığı evi bahçesini düzenliyor. •Başta huysuz ve soğuk biri gibi olsa da her gün koşuya giden Salem dikkatini çekiyor. Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 9 •Oldukça akıcı •Son 100 sayfa beni aşırı etkiledi. •Salem ve Thayer arasındaki yaş farklı beni asla etkilemedi. •Salem zaten yaşadıkları travmalar yüzünden hiç çocuk olamamış. •Bu nokta beni en başta çok etkiledi. Umarım hiçbir kız çocuğu yaşamaz •Sevgilisi olsa da başkasından etkilendiğini anladığı ayrılması yerinde bir hareket oldu. Belki daha erken ayrılabilirdi. •Caleb açısından üzüldüm ama o da bir noktada annesinin kuluçkasından çıkamadı. •Thayer ise oldukça iyi bir babaydı. •Salem’e karşı korumacı, nazik ve aşırı düşünceliydi. •Son kısımda yaşadığını bence hiçbir ebeveyn yaşamamalı. •Bu yaşadıkları sırasında Salem’in başlarda onu yalnız bırakmasına çok kızdım çünkü Thayer onu asla yalnız bırakmadı. •Anlayacağınız kitabı çok sevdim ve beni çok etkiledi. Sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum #alıntı "Yaban çiçekleri güçlü. Dayanıklı. Farklı şartlar altında büyüyebiliyorlar. Ben de öyle olmak istiyorum.Hiç pes etmeyen, serpilmeye devam eden ve büyüyen yaban çiçeklerinin öz güvenini istiyorum.” ”Eğer şakayık sevdiğimi söylememiş olsaydım hangisini sevdiğimi düşünürdün?" "Ayçiçeğini, muhtemelen bana ayçiçeklerini hatırlattığın içindir. Genelde çok enerjik ve mutlusun." "Hep böyle değildim." diye itiraf ettim kederle. Sıcak parmağı uzanarak çenemi kaldırdı. "Önceden kim olduğumuzun hiçbir önemi yok. Asıl önemli olan şimdi kim olduğumuz. Sen günışığısın, Salem ama güneş bile her zaman parlamaz. Senin kadar parlak değilim fakat söz veriyorum, karanlık günlerinde sana ışık olacağım.”
Yaban ÇiçeğiMicalea Smeltzer · Ren Kitap · 2022746 okunma