Yaban Çiçeği

Ren Kitap
Orijinal Adı:
The Confidence of Wildflowers

2023 48. kitabı
Micalea Smeltzer / Yaban Çiçeği Çok akıcı, romantik ve aynı zamanda da duygusal bir kitap #YabanÇiçeği. Bir solukta okudum. İki kitaptan oluşan bir seri. Film tadında güzel bir kurgusu vardı. Salem on sekiz yaşında, annesi ve ablasıyla birlikte yaşıyor. Liseyi bitirmiş ve üniversiteye gitmeyi düşünmeyen, annesinin antika dükkanında yaptığı kokulu mumlarla yaşadığı kasabasında kalmaktan çok mutlu. Zamanında babasıyla yaşadığı bazı olaylardan dolayı psikolojik bazı sıkıntıları var. Erkek arkadaşı Caleb ve en yakın arkadaşı Lauren ile kendi dünyasında mutlu olan bir kız. Evlerinin yanındaki eve taşınan yeni komşusu Thayer ile hayatı çok farklı bir yöne doğru savrulur. Thayer otuz bir yaşında, boşanmış, altı yaşında bir oğlu ve kendi şirketi olan bir adam. Salem’in yan evine taşınmasıyla hayatının güzelleştiğini, gerçeklik duygusunu ilk kez yaşadığını düşünür. Zaman zaman yanına gelen oğlu ve yeni komşusuyla mutlu bir hayata yelken açmıştır. Bu iki kişi zaman içersinde bir çok güzellik yaşamasına rağmen bir gün öyle bir olay olur ki, sadece ikisi değil tüm kasaba yasa boğulur. Peki onlar bu olayla başa çıkabilecekler mi? Onları neler bekliyor? Çok heyecanlı bir yerde bitti. Neyse ki ikinci kitap da çıktığı için merak duygumu giderebileceğim. Kafanızı dağıtmak, film tadında bir kitap okumak isterseniz kesinlikle kaçırmayın derim. Keyifli okumalar…
Yaban ÇiçeğiMicalea Smeltzer · Ren Kitap · 2022746 okunma
Tabi ki her kitap özeldir ama bu kitap...Bu bi garipti.
2023 41. kitabı
Şımdi incelemeyi 3 maddede yapmaya karar verdim. 1) 2. Sine başlamak için içimde hiçbir heyecan yok.Ki bence bu kitap hakkında en azından nasıl hissettiğimi biraz yansıtıyodur. 2) Kitapta baş karakter kızımız "Salem"in erkek karakterimizi kendi annesinden kıskandığı bi sahne vardı.(ki bu sahne başlı başına kitabın genel saçmalığıyla ilgili bi özet niteliğinde bence) 3) Bu trope u (yaş farkı olan iliskilerin işlendiği) seviyorsanız kesinlikle Penelope Douglas in Doğum Günü Kızı çok daha iyi gidip bu kitapla kriz geçirip saçınızı başınızı yolmak yerine o kitabı okuyun derim. Hiçbir kötü yoruma bakmadan 0 yargıyla başladım ama hayalkırıklığıydı benim için maalesef. Not:Yazarlar şu aldatma olayını güzelleştirmeye son verirlerse her sey çok daha güzel olacak sanki. Sinir harbi yaşattı resmen djdjdkmdmd.
2022 44. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2022 19:47
2 puanı içinde komşuculuk var diye verdim. Onun dışında tek iyi yanı dilinin basit olması, süründüren konunun yanında bir de dili için süründürmemesi oldu. Yazar aşk, arkadaşlık, annelik, babalık dahil olmak üzere hiçbir duygu ve ilişkiyi bana geçiremedi. Kız toksikti, erkek toksikti, ikisi beraber ayrı toksiklerdi. İlişkilerini de sevmedim, birbirlerini sevdiklerini hiç hissedemedim. Çifte lovelanamadığım için de hotlu kısımlarda tiksindim. Kız, wattpadten fırlamış gibiydi. Tamam knk en 18 yaşında olup mantıklı dusunebilen kişi sensin. En yaşıtlarından farklı olan kişi de sensin. En sensin. Kafa yapısı, hareketleri, düşündükleri çok saçmaydı. En basitinden "ben diğerleri gibi değilim vücudumun açık olmasını sevmem" tarzında bir şey dedi ama bunu derken bikini giyiyordu. Kızın, adamın çocuğunun yanında 35 yaşındaymış gibi davranmasına da ayrı sinir oldum. Orda burda övgülerini gördüğüm ve popüler kültürün kölesi olduğum için başlamıştım ama zarar ziyan bir kitaptı. Çifte ve kitaba karşı sonsuza kadar gergin ve sinirli kalıcam.
2022 32. kitabı
Yaban Çiçeği’ni o kadar kısa sürede okuyup bitirdim ki bu yoğunlukta kendim bile beklemiyordum. İlk kitap tam bir giriş kitabıydı. Yazarın dili çok basit. Normalde böyle olduğunda duygu yoğunluğunu pek hissedemem ben. Hatta ilk 150 sayfa da bence bu konuda haklıydım. Daha sonra güzel toparladı. Kitabın içinde yaş farkı ve aldatma var. Zaten uyarısı da yapılıyor. Aldatmayı kabul edemesem de bazı yerlerini anlamıyorum da diyemem. Bence yazar göze batmayacak ve karakterleri bir şekilde anlamamızı sağlayacak minik detaylar vermişti bize. Karakterlerin başına gelenler çok üzücü. Daha ilk bir kaç sayfada ben başıma geleceği anlamıştım aslında ama yine de kendimi hazırlayamadım. Thayer, benim için bu saatten sonra hangi hatayı yaparsa yapsın gözümde suçlu olamaz mesela. Çünkü yaşadığı şey benim gözümde onu hep affetmem için yeterli bir sebep. Kitaplarda aldatma işlendiğinde karakterlerin ikisininde sevilesi tipler olmasından hoşlanmıyorum. Ama burada bence Caleb ve Salem arasında arkadaşlık bağı, ilişkilerinden çok daha ön plandaydı ve her ne kadar Caleb’ı çok sevsemde bence o da bu ilişkiyi yürütmek için yeterli isteğe sahip değildi. Salem’in Thayer’e bir şeyler hissettiği an da Caleb’la olan durumu çözmesini isterdim. Bunu ters yoldan halletmesini de yaşından dolayı verilen yalnış bir karar olduğunu düşünüyorum. Kitaplarda dört dörtlük, hatasız karakter okumaktan hoşlanmıyorum ve bu konuda kitap çok hoşuma gitti. Her şeyi doğru yapmak zorunda değiller, hatalarından ders alabilirler, pişman olabilirler. Salem’de böyle bir karakterdi benim için. 2.kitabı aşırı merak ediyorum. Editöründen bazı şeyler öğrendim ve şimdi daha da gergin bir bekleyiş içerisindeyim. Kitap yetişkin içerikli belirteyim. Bazı eksikleri yok diyemem ama ben keyif alarak okudum.
2024 36. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2024 23:13
İnanamıyorum hayır her iki karaktere nasıl bu kadar bağlandım anlayamıyorum. Özellikle o son hiç beklemediğim şekilde ilerledi. Salem 5 yıl önce babasını kaybetmişti ama onun arkadaşından kimse ağlamamıştı. Çünkü, istismarcılar gözyaşı dökmeye değmezdi. Annesi ve ablasıyla beraber yaşıyordu. Aradan geçen süre boyunca liseyi bitirmiş ama üniversiteye gitmemiş annesinin antika dükkanı vardı orada olmaktan ve mum üretmekten oldukça memnundu. 18 yaşında olmasına rağmen oldukça mantıklı düşüncelere sahipti. Bir ebeveyn gibi. Caleb adına bir sevgilisi vardı hayatı oldukça yoğun olduğundan Salem’e istediği kadar zaman ayıramıyordu ama onu seviyordu. Ama bir gün bu sevginin daha farklı olduğunu Thayer ile anlayacaktı çünkü gerçekten aşkı onunla hissedecekti. Salem bir gün yeni komşularının bahçede uğraştığını gördü onunla iletişime geçmeye çalıştı ama adam adeta sinir bozucu şekilde onu karşılıksız bırakmaya niyetliydi. Annesi İle yaptığı kapkeklerden ona da ikram etmeye başlayana dek. Thayer otuz bir yaşında bekar bir babaydı . Eşiyle boşanmış oğluyla zaman geçiren ve kendi işinde olan bir ebeveyn. Tâki Salem onun hayatına kapkekleri ile girene kadar. Salem bir süre sonra onun İçin çok özel birisi oldu onunla sevgili olmak İçin fazla yaşlı olsa da onun İçin o ne isterse o kişi oluyordu. Fedakar ve sevgi dolu bir adam. Arada sırada Salem onun işleri olduğunda oğlu Forrest’e bakıyordu. Oldukça akıllı ve eğlenceli bir çocuktu adeta büyümüş ve küçülmüş. Oğlu Salem’den hoşlanıyordu kendisine öyle. Arlarında ki elektrik ve cazibe herşeyden daha fazlaydı. Bu süreçte annesi kanser olmuş ve ablasıyla beraber annesi için savaşmıştı. Annesi kızlarınında verdiği güç İle bu süreci zor da olsa atlatmayı başarmıştı. Herşey yoluna girmişti derken tâki bir gün Thayer oğlunu kaybedene kadar.
2022 134. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2022 00:00
Selam millet Bu ay listemde olmayan fakat @herteldenkitapkulubu ne uyarak başladığım bir kitap ile geldim Kitabı sabah başlayıp akşam bitirdim hem de 400 sayfa Arkadaşlarınızdan etkilenerek bir anda başladığınız bir kitap oldu mu? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Kızımız Salem annesi ve ablasıyla aynı evde yaşamaktır. •Küçüklük travmalarından kurtulamamıştır ki bence kurtulacak gibi de değil. •Sevgisili ve yakın arkadaşı bulundukları kasabadan çıkarak üniversiteye gitmek isteseler de Salem sadece mutlu olduğu evde kalmak ister. •Annesinin antikacı dükkanında ve yaptığı mumlar ona bir terapi oluşturuyor. •Ta ki her şey yan evlerine taşınan komşuya kadar. •Thayer, eşinden boşanmış ve bir çocuğu var. •Çevre düzenleme şirket var ve yeni aldığı evi bahçesini düzenliyor. •Başta huysuz ve soğuk biri gibi olsa da her gün koşuya giden Salem dikkatini çekiyor. Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 9 •Oldukça akıcı •Son 100 sayfa beni aşırı etkiledi. •Salem ve Thayer arasındaki yaş farklı beni asla etkilemedi. •Salem zaten yaşadıkları travmalar yüzünden hiç çocuk olamamış. •Bu nokta beni en başta çok etkiledi. Umarım hiçbir kız çocuğu yaşamaz •Sevgilisi olsa da başkasından etkilendiğini anladığı ayrılması yerinde bir hareket oldu. Belki daha erken ayrılabilirdi. •Caleb açısından üzüldüm ama o da bir noktada annesinin kuluçkasından çıkamadı. •Thayer ise oldukça iyi bir babaydı. •Salem’e karşı korumacı, nazik ve aşırı düşünceliydi. •Son kısımda yaşadığını bence hiçbir ebeveyn yaşamamalı.
2024 353. kitabı
-SPOİLER VAR- Kitap bir noktaya kadar ortalama gidiyordu. Sonra her şey b*ka sardı. Kadın karakterin annesini kıskanması, sevgilisi varken aldatması...Son da bir de oğlunun ölmesi falan yani her tuşa basmışsın yazar. Her şeyi de batırmışsın.
Yaban çiçeği
2023 142. kitabı
Kitabı çok beğendim. Aşırı anlam içeriyor, güzel ortarına doğru heyecan veriyor ve bu kitabın birçok bölümü var ama ne yalan söyleyeyim Bu bölüm daha çok beğendim kısacası okumanızı tavsiye ederim İyi Okumalar..
2023 1. kitabı
Ne anlattığı belli değil. Ne anlatmak istediği belli değil. Yazım dili rezalet. Romantizm için okuyayım desen yok. Smut sahneler için okuyayım desen o da yok. Bu kitapta var olan hiçbir şey yok. Yazar, bölüm sonu canavarını geçmek için tüm tuşlara basarmış gibi neyi etkileyici bulduğunu düşünüyorsa ortaya karışık hepsini yazmış. Sonunda da biraz bile etkileyici olmayan çorba olmuş bir kitap çıkmış. Vurucu ters köşeler yapma amacıyla yazdığı her şey de inanılmaz tahmin edilebilir şeylerdi ayrıca. Kafa dağıtmak için bile okunmaz. 1/10
·%63 (264/416 syf.)·
Bu kitap yine sosyal medyadaki bazı kişiler tarafından çok abartılıp çok övülmüş ama içi klişelerle dolu, yazarın hikayenin arkasına ağır bir travma koyup ana karakterin aptalca davranışlarını travmayla affettirdiği bir hikaye. Klişe kitapları çok aşırı olmadıkları sürece seviyorum aslında. Ama bu kitap çok saçmaydı. Yazım dili aşırı basitti. Yazar yazarken sadece yazmış yani. Ve kitabın hiçbir öğretici özelliği, romantik yanı falan da yoktu. Ayrıca hikaye bana çok rahatsız edici geldi. Eğer kaliteli romantizm ve güzel işlenmiş bir hikaye arıyorsanız bu kitap kesinlikle size göre değil. Kitabı yarım bıraktım ama okuduğum kısma kadar olanları ve neden yarım bıraktığımı anlatacağım. Öncellikle kitabın başında bizi bir uyarı karşılıyor. Kitabın içinde aldatma ve fazla yaş farkı vardır diye. Yaş farkı beni fazla rahatsız eden bir şey değil ama ikisinin de reşit olup bir istismar olmaması durumunda. Aldatma ise kesinlikle bir kitapta en sevmediğim şey. Ama insanlar bu kitabı o kadar övdü ki okumadan duramadım. Kitapta ana karakterler Salem ve Thayer. Tabi birde Salemin erkek arkadaşı Caleb var. Thayer Salemin evlerinin yanına taşındıktan sonra Salem önce Thayerin yakışıklılığından etkilenir ve ona bir anda aşık oluverir. Ama Salemin erkek arkadaşı vardır ve Salem bu durumda kendini çok kötü hisseder vah vah. Ama şansa bakın Thayer evlenip boşanmış ve bir çocuğu olan bir adam ve Thayer le eski eşi lisede aşık olup evlenmişler. Salem bunu öğrenince hemen durumu kendisiyle bağdaştırıyor. Ve kendisini çok seven her konuda ona destek olan bir çocuğu aldatıyor. Tabi Allahtan bu aldatma bütün kitap boyunca gerçekleşmiyor Salem Calebi aldattıktan hemen sonra ondan ayrılıyor (yaptığı tek mantıklı hareket). Thayer’e gelirse 30 yaşında bir adam. Komşusu olan 18 yaşındaki kız ona
Roman

Micalea SmeltzerYazar · 2 kitap
Micalea Smeltzer, Kuzey Virginia'dan yirmili yaşlarda bir yazardır. Kulağa çılgınca gelen dört köpeği var. Yeni bir böbrek nakli alıcısı olarak kendini böbrek hastalığı, diyaliz ve nakil etkileri konusunda bilinçlendirmeye ve insanları canlı bağış konusunda eğitmeye adamıştır. Yazmadığı zamanlarda onu burnu bir kitaba gömülü halde yakalayabilirsiniz.