Puan vermedi·286 syf.····Okunma: 22 Aralık 2022 11:50 Her sayfasında tokat yediğim bir kitaptı. Sadece müslüman bir ailede doğduğum için müslüman olduğumu; bu yüzden rahatça dünyada gezindiğimi söyleyen; gafletimi, kibrimi ve vurdumduymazlığımı yüzüme vuran denemeler ve anılar şöleni... Fikir ve varoluş dayanağına sarılan bir kitaptı.
Nasıl da aşağılık psikolojisiyle batıya ve batının söylevde bulunduğu "medeni insan" Tekrarına hayranlıkla baktığımızı sert ve sitem dolu bir dille savunan...
İnananlara bir tokat niteliğinde sunulmuş bir kitap.
Gördüğümüz, duyduğumuz, okuduğumuz şeylerin aslında öyle olmayabileceğini; her nasılsa istenilen yere birileri tarafından sürüklendiğimizi anlatan; müslümanlara, sadece "iman ettim" Demekle kurtulunmayacağını söyleyen bir kitap.
Dünyadaki kaostan, savaşlardan, aşırılıklardan, kavgalardan, ırkçılıktan vb gibi kötü işlerden kurtulmanın yalnızca islamı doğru öğrenip ve doğru yaşamaktan geçtiğini, güzel ve akılcı bir anlatımla sunan bir kitap.
"Yapabilirsiniz" "Gibi olmayın" "Medeni olan sizsiniz" "İnandım diyip de mücadeleden kaçmayın" "Haksızlıklara sırf batıya şirin gözükmek adına sessiz kalmayın" "Müslüman doğdunuz diye, onu öğrenmekten geri durmayın" Diyen ve daha onlarca, yazamayacağım kadar içinde "dikkat! " Ünlemi barındıran, ciddi ve inanıyorum diyen insanın bütün duyularına saldıran bir kitap.
Okuduğum için kendime teşekkür ediyorum.
Cahit Zarifoğlu'na rahmetle...