2022 94. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu . Kanlı Mary... Kanlı Mary... Kanlı Mary... Kanlı Mary... ..................... Beşinci kere söyleme...Söylersen de 5.günü bekle ve gör. . Kanlı Mary efsanesini hepiniz duymuşsunuzdur veya film olarak izlemişsinizdir. Kitabımız korku gerilim türünde ve kız öğrencilerinin olduğu elit bir lisede geçiyor. Ah bu ergenler hiç akıllanmayacaklar hiç...Bunlarda ki cesaret, özgüven ve ego kimsede yok.Uslu uslu okulunuzda okusanıza, niye kendinizi kaşıyorsunuz?Bir grup öğrencinin ayna karşısında sergiledikleri performansları başlarına öyle bir bela getirdi ki,o bela onların hayatını cehenneme çevirdi. Belanın adı Mary... Düşünsenize aynaya bakıyorsunuz,beş defa adını söylüyorsunuz ve içeriden korkunç bir surat sizi izlemeye başlıyor? Üstelik kan içerisinde ve bu olaydan sonra beş gün geçiyor ve sizi beşinci gün ortadan yok ediyor.Tabi bu beş günde de ananızı ağlatıyor. Rüyalara sızıyor, gölgelerde geziyor, peşinizden bir dakika bile ayrılmıyor. Anlayacağınız size kabusun en dibini yaşatıyor. Ama geçmiş var bir de...Kanlı Mary'de durduk yere ortaya çıkmadı.Tarih tekerrürden ibarettir derler ve tekerrür etti de... Bobbie azmetti gerçeği araştırdı ve buldu. Ama ya herşey bir yanılmadan ibaretse... Kanlı Mary intikam için herşeyi yaptı ve Bobbie'de ona yardım etti. Ama nereden bilecekti böyle olacağını... . Film tadında bir okuma yaptım. Bu tarz filmleri çok izlediğim için pek bana korkunç gelmedi ama yazarın anlatımı ve kitabın çevirisi cidden güzeldi ve okutturdu. Klasik korku filmi ama merak had safhadaydı. Keyif aldım. Bu tarzı sevenlere tavsiye ederim. Ben de gerilim hissi oluşmadı ama ayna fobim oluştu.Aynaların yanından geçerken dualar eşliğinde geçiyorum. Az biraz tırstım şimdi onu da inkar edemem. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
Adımı SöyleJames Juno Dawson · Agapi Yayınları · 2015350 okunma