Öncelikle Merhaba.
Kurgusu ve dil akıcılığı mükemmel seviyede iyi olan bir romandı. Bana hediye üzerine gelmiş bir kitaptı. Lakin okumuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Romanın içeriğinden kısaca bahsetmem gerekirse şöyle;
Her şeyden habersiz olan kahramınız Yiğit, bir gün okulundan eve geldiği vakit annesini, babasını ve erkek kardeşini evde katledilmiş bir halde buluyor. Ve o esnada da Rus silah kaçakçıları tarafından kendiside bayıltılıp yasal olmayan bir hapishanede tutsak tutuluyor. Aylarca orada mahkum edilip tarlalarda çalıştırılıyor. Türlü türlü dövüşlere katılıyor, eziyetlere maruz kalıyor. Ama bu sürecinde bir anlığına olsun yanından kinini ve hırsını eksik etmiyor. Ve hep o intikam alacağı günle yaşıyor. O gün için planlar kuruyor. Söz gelimi ailesinin intikamını almak için elinden geleni ardına koymuyor. Romanda yiğitin bu zorlu sürecini, hayatta kalma mücadelesini, ve önüne çıkan zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştığına yakından tanık oluyoruz.
Barlas genel olarak güzel bir romandı. Okumaya değer bir roman. Kesinlikle okumanızı ve kitaplığınızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim..
Kitaptan alıntım;
"Çok kazanan insan bir süre sonra para için her şeyi yapmaya başlıyor."