·328 syf.····Okunma: 23 Aralık 2022 12:12 Başlangıçta betimlemelerden dolayı sıkmasına rağmen bir yerden sonra açılıyor ve akmaya başlıyor, sonra kalbinizi sıkmaya başlıyor orası ayrı. Bunu yazmamın sebebi kitabı ön yargıyla bırakan çok insan olması.
~YÜCE AŞK~
Kont Félix de Vandenesse'nin -Féliximiz- geçmişini Kontes Nathalie'ye anlatmasıyla başlıyoruz.
Hayatının nasıl şekillendiği, yaşadığı aşklar, yaşanamayanlar...
Félix ailesine bağlı bir çocuk değildi, annesinden yeterli ilgiyi almıyordu. 20li yaşlarının başında gittiği bir davette Madame de Mortsauf ile değişik bir tanışma yaşadı. Daha sonra gittiği Clochegourde'da da hayatının değişimi başladı.
Kontes, Félix'in kişiliğinin gelgitlerini ve onlara neyin yol açtığını hiç öğrenmemeyi diledi.
Félix'in hikayesi kalbinizi derinden etkileyecek ve aşkın ne kadar fedakâr olabileceğini öğretecek. Aslına bakarsanız onu biraz karaktersiz bulduğum kısımlar oldu. Balzac'in Madam de Mortsauf'u yücelttiğini söyleyebilirim ki haklı da.
Madam de Mortsauf'a saygım sonsuza dek sürebilir :')
Son olarak: sizin de vadinizde bir zambak varsa değerini bilmenizi ve onu soldurmamanızı istiyorum. Sonsuz aşkın ifadesini, yüreğinizin kanayan yaralarını sarmak için kullanın..