2022 106. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 11:31
repliklerimi develer yazıyor sarkıyorum balkondan, şerbetini içmek için alt komşunun saklambaç oynayan çocuklara duygusal yaklaşıyorum usulca değil, gel, diyorum, çocukluğunu da al radyodaki şarkıyı dinleyelim kimonomuzla gel, rüzgâr essin, ayağım altında ezilsin babaların diyorum, konuşmayacağım bu defa siyaset dışı bu defa yarım bırakmayacağım attığım kulacı sana bana ayıp bu rol kesmeler, ne diyebilirim daha gözünün sarısına şiir yazmıştım pahalı gözlüklerin yokken saçının buklesini övmüştüm develer çölde değilken şimdi dede akide şekeri diyor, ben diyorum sen abim otel odası boyuyor gurbette, ben diyorum kırmızı babam zaten tabureye gizliyor tırnağı uzun ayağını farsça şarkılar dinliyorum gece gündüz, yukarıda tanrı gece gündüz aynı diyor shakeri, sen geceyi, ben ışığı toprağı ve kadehi, şimdi çölde develer, sen geceyi, ben ışığı gözlerin bir filtrenin arkasında, abim zaten almanya’da sana bana ayıp asılsız başroller, ne diyebilirim daha reddetmiyorum gözlerini, kurcalamıyorum kendimi şimdi süslenip püslenip vitrinlere gireceğim söz, gıkım çıkmıycak nakliyeciler geçerken sen ekmeği ikiye bölelim dediğinde kalkıp gitmeyeceğim klavyeden kaldır parmaklarını, hayır, inat değil bu kimonoların da zalimlerin de adı batsın, bu replik bana yeter develer tellal olsun, umrumda değil kirliler hörgücünü benzincide dolduramazsın, ne diyebilirim daha radyonun sesini aç, abimin kollarını aç, telefonu aç kendimi istismar etmekten resim bile çizemiyorum, bak sana bir kez olsun kötü yaklaşmadım ama umursamazsın işte bir günbatımı için ağladım iki saat, sen potaları aşındırdın aşk nedir, bilmiyorum, ne diyebilirim daha bir sofra kuruyorum, geçiyor her şey, şerbetler alt katta kalıyor duygusal yaklaşmıyorum bu defa çocuklara şarkılar biriktiriyorum, ezberledin mi hiç yoruldum gönülaşı pişirmekten çünkü soğuyor her defasında kalanlarla şarkı bıraktım, sırf sen dedin diye bak, artık tütün sararken yakmıyorum kendimi bilmiyor muyum tekte gitmesini ama kıyılmaz babalara yaşamayı bilmeyen herkesin canı cehenneme, bu replik bana yeter develer cellat olsun, umrumda değil ölenler
KüpeliGülfem Özer · İthaki Yayınları · 202263 okunma
1.564 Gösterim