2022 187. kitabı
"İpsiz takımıyla başa çıkılmaz, çirkefe taş mı atayım ? " Selam Arkadaşlar Bugün sizlere kalemiyle okurken keyif aldığım canım Aziz Nesin'in Toros Canavarı adlı öykü kitabıyla geldim. Yazarın kalemini bilmeyenler için söylim müthiş akıcı kara mizah ve hiciv ustası hiciv ne derseniz eğer Hiciv, edebiyat ve sanatta, bir kişi, bir olay ya da durumun, iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirildiği bir türdür. Kitabımız da birbirinden güzel 22 Öykü bulunmakta ilk öykümüz kitaba adını veren Toros Canavarı rahmetli Kemal Sunal'ın oynadığı Kılıbık filminin birebir aynısı. Genel olarak canım Aziz Nesin öykülerin de okuyucuyu daha ilk satırlarında yakalar kitabın içerisine çekerek mizaha hazırlar. Kimi yerde üzüntüsünü, kimi yerde inceden göndermelerini belirtir. Aşağıda ki şu alıntıda olduğu gibi. " Ben sizi de bilirim, patronları da... Üç kuruş veriyorsunuz diye sinekten inek çıkarmaya çalışırsınız" Sizleri kesinlikle hayatta bir kere de olsa Aziz Nesin kitapları okumaya davet ediyorum.. Kitapla kalın dostlar
Toros CanavarıAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 2016963 okunma