2022 8. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2022 19:21
Kitabı çok beğendim. Çok sevdiğim arkadaşımın hediyesi sonucu okudum. Şuana kadar sıkmadan okuyabildiğim öğretici kitaplarımdan biri oldu. O kadar beğendim ki kitabı yazarın diğer kitaplarını inceledim. Kitapta 4 anlaşmadan bahsediliyor 1.anlasma kullandığın sözcükleri özenle seç : bir şeyi ifade ederken sözcüklerin gücü önemi 2. Anlaşma hiçbir şeyi kişisel algılama: karşıdaki insan sana küfür etse dahi aslında asıl problemi kendisiyledir bunu bile kişisel algılama. Bazen kendi iç sesini dahi kişisel algılama seni yanlış yönlendirebilir. Ama en çokta çevrede olup bitenleri kişisel algılamamak lazım. 3. Anlaşma varsayımda bulunma: birçok konuda ileriye yönelik tahminlerde bulunup senaryo yazarız bu çok yanlış ve insanı olmayan birseye sürüklüyor. Ondan varsayimdan kaçmaktan bahsediliyor. 4.Anlaşma yapabildiğinin en iyisini yap : daima ne yaparsan yap en iyisini yapmaya odaklan hata yapabilirsin. Ders al en iyisini yaptığın için için rahat şekilde ilerle. Varsayimda bulunma kişisel algılama sözcükleri özenle seçmeyi yapamazsan bile bunu yaptığında ilerleyen zamanlarda diğerleri kendiliğinden gelir Sevgiyle cabalayarak başarabilirsin. Önce kendinden başla sonra yıkman gereken düşünce kalıpları yik ve yeni bir yaşama ve anlaşmalara kendini sevgiyle aç.
Dört AnlaşmaDon Miguel Ruiz · Ötesi Yayıncılık · 202316,2bin okunma