···Okunma: 26 Aralık 2022 17:08 Bilgisayar ya da konsol oyunlarına hakim olanlar ve bu sektörde kendini geliştirmek isteyenler rahatça okuyabilir. Kitabı çok beğendim. Özellikle Stardew valley, uncharted kısımlarını. Star Wars kısmında da kalbimde birazcık bir acı hissettim. Oyun sektörünün karşılaştığı zorlukları,geliştiricilerin yaşadıklarını röportaj şeklinde ele alıyor. Bir puanı şu sebepten kırdım ; Röportajda daha çok oyun tasarımcıları ve yönetime yer verilmiş, oyun firmalarının çektiği maddi zorluk ve firmaların el değiştirmesi sürekli vurgulanırken, bunun etrafında dönerken geliştiricilerin, artistlerin çektiği zorluklar bazı kısımlar hariç çok ön planda kalmamış. Buralar daha detaylandırılabilirdi. Mesela mühendislerin oyun motoru üzerinde nerelere nasıl çalıştıkları kısım çok güzeldi. Artı olarak bu sektöre girmek isteyenlerin mülakatları neler yaşadıkları tek bir yerde ele alınmış. Daha detaylı röportaj edilebilirdi. İkinci kitabı çıkmış. Henüz türkçeye çevrilmemiş , belki orada daha detaylı bir anlatım vardır. İple çekiyorum.