Önemli bi mevzu bu ya
Kılık kıyafette iki ayrı cinsin birbirine özenmesi ve benzemesi hususunda kesin bir çizgi çizebilmek için genel anlamda bir ifade kullanmak veya bir hüküm ortaya koymak doğru olmaz. Her ülke, her bölge ve her beldenin kendine has örf ve adetini dikkat almak gerekir. Bir belde veya bölge ve ülkede kadınların kendilerine has erkeklerin de kendilerine has bir kılık ve kıyafetleri vardır. O yerde kadınlar erkeklerin kıyafetine, erkekler de kadınların kıyafetine özenir ve böylece oranın örf ve âdetine ters bir tutum içine girerse, o takdirde o kadınlara "erkekleşen kadınlar", o erkeklere de "kadınlaşan erkekler" denilebilir.
Sayfa 88
Zehranur
Mesela pantolonu ele alalım, bazı insanlara göre pantalon 'erkek kıyafeti'dir ve kadınlar giymeleri durumunda lanetlenmiş olurlar. Peki ne giymeleri gerekir kadınların? elbise/etek. E elbiseyi Arap yarımadasında erkekler de giyiyor (?) bi kıyafeti tümden bi cinse has kılmak imkansız yani. Günümüzde pantalon da öyle, 100 yıl önce erkek kıyafeti sayılabilirdi ama bugün öyle değil. Örf değiştiğine göre bu konudaki hüküm de değişti, mesele bu kadar basit.