Otopsi
2021 225. kitabı
Merhabalar :) Bugün Özge Lena'nın yazdığı "Otopsi" adlı kısa romanla geldim. Kitaba geçmeden önce yazarı tanıyalım. Özge Lena 1981'de Keşan'da doğdu. Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olan Lena Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. İngiltere'de bir süre yaşayan yazar, aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Dergilerde öyküleri yayımlanan Lena, İstanbul'da yaşıyor. ************************** Gelelim kitabımıza :) Bu kitap uzunluk açısından novella diyebileceğimiz bir tattaydı. Kitaba dair en sevdiğim şey sıradışı kapak tasarımıydı. 71 sayfadan oluşan Otopsi'yi günlerce elimde beklettim. Çünkü roman kahramanı kadının yaşadıkları, o psikolojik çelişkiler, kimliğini sorgulayışı bana çok ağır geldi. Hatta bir kadının, bir insanın nasıl bu kadar depresif bir ruh halinde olabileceğini sorguladım. İllaki hepimizin endişeli, mutsuz olduğumuz anlar olmuştur. Ama bu koyulukta bir psikolojik durum hiç yaşamadım. Bana çok uzak duygulardı. Genel olarak ne olursa olsun hayattan zevk almaya ve mutlu olmaya çalışan bir insanım. Eğer kitabın amacı o boğucu havayı vermekse gerçekten başarılı olmuş diyebilirim. Çünkü okurken içim şişti bir ara :o Eşi tarafından aldatılan, anladığım kadarıyla yeni doğum yapmış bir kadının yazma tutkusu ile annelik vb görevleri arasındaki o sıkışma hissini iliklerime kadar hissettim. Kitabın başında "David Lang - This Was Written by Hand" eşliğinde diye not düşülmüş. Şarkıyı da dinledim. Her notasından çaresizlik akıyordu. :(( Sık sık tekrar eden cümleler ve bu ruh hali de kitabı okumamı zorlaştırdı. O yüzden kitabı sevmekle, sevmemek arasında kararsız kaldım. Ama bu türü sevenler varsa okuyabilirler. Herkese güzel bir akşam diliyorum. Sanatla,kitapla ve sevgiyle kalın dostlar.
Roman
OtopsiÖzge Lena · Can Yayınları · 2018498 okunma
Bende okuduğumda bana Tezer Özlü tadı vermişti "kitabın kapağını yazarı bilmeden okusam bu kitap Tezer Özlü kitabı derdim"demistim
Yıldız
Kesinlikle o tat var haklısınız çok benziyor. Çok doğru bir tespit olmuş.Hatta siz böyle yazınca bu tadın ve ruh halinin şiire yansımış hali Nilgün Marmara ve Sylvia Plath geldi aklıma.