Puan vermedi·248 syf.····Okunma: 28 Aralık 2022 15:54 En hızlı okuduğum 3. Kitap oldu, Otostopçunun Galaksi Rehberi... Yaklaşık 7 gün bu kitap için fazla diyebilirsiniz ancak çok uzunca zamandır düzenli kitap okuyamayan ben için oldukça iyi bir skor.
Bilimkurgu romanlarının hep belli bir atmosfere sahip olduğunu düşünmüşümdür. 1984'te gerilim, Fahrenheit da kasvet olduğu gibi... Bu kitapta ise çoklarından farklı olarak güldürü hakimdi. Komediyle harmanlanmış o kadar akıcı ve şirin bir kitap ki bir günde 70 sayfa okuduğum için kendime inanamadım :)
İsminden farklı olmadığını belirtmek isterim, çünkü gerçekten gezegenler arası yolculuk yapılırken otostop çekiyor kahramanlarımız, gittikleri her gezegende bir dizi karakter, bir dizi olay dahil oluyor kitaba. Tek dünyalı karakterimiz Arthur ekseninde ise her ne kadar olaylar dünyada geçmese de dünyaya özgü birçok ders verilmekte. Favori karakterimin Marvin (kendisi bunalımda olan komedinin büyük kısmını yaşatan, bir robot) olduğunu söylüyor ve iyi okumalar diliyorum.