2022 18. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2022 01:17
(Not: Birine bu kitabı kesin oku şeklinde tavsiye edeceğim bir kitap olmadı) Kitapla ilgili kendime aldığım notum: Adam Kendisinin geleneksel bir evlilik ve formalitelerinden hiç hoşlanmadığını anlattıktan sonra söylediği “En iyi yaklaşım, Naomi gibi bir kızı eve getirmek ve onun büyümesini sabırla izlemek olabilirdi. Daha sonra eğer gördüğümden memnun kalırsam, karım olarak da kabul edebilirdim.” ÇELİŞKİ-Erk- iddia ettiğinin tersine geri kafa. Sf131 Adamın işyeri Naomi dedikodusundan sonra Naomi kendini biraz kapatıyor. Danslara daha az gitmeyi tercih ediyor giderse az dans ediyor sonra şu cümle “Beni büyüttüğün için sana nasıl borçlu olduğumu asla unutmadım ben. Seni hem bir baba hem bir koca olarak görüyorum ben” Naominin borçluluk duygusu, manipüle edilmiş olması. Sf167 Adam Hama’da ve kumagai yi öğrendikten sonra naomiye hatalı olduğunu kabul ettirdi. Yalnızca bir daha böyle hatalar yapmayacağına söz verdirdi. Peki bu hata mıydı? Bu kadın mahkum edildi. Vefa borcu gibi görünen şeyler onun dört duvarı ve zincirleri. Naomi ne istiyor? Ne doğru ne yanlış? Kimin doğrusu? Naomi kimin doğrusunu yaşıyor? Bende kitaba dair son kalan; Saplantı… Adamın Naomi saplantısı naominin batılılık saplantısı. Sağlıksız, hastalık derecesine varmış bir karşılıklı ilişki.
NaomiCuniçiro Tanizaki · Jaguar Kitap · 20131,162 okunma