Sevme Sanatı
2022 3. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2022 03:07
hayatımızın içine o kadar sinmiş ve alışılmış ki hiç irdelemeye gerek duymuyor olduğumuz “sevgi” kavramını şahane şekilde hem eylemsel hem duygusal boyutuyla, aile içi, karşı cins, tanrı sevgisi olarak çeşitlendirip her boyutunu net anlatışı büyüleyici. en yavaş okuduğum kitaplardan. defalarca aynı paragrafı okuyorum, on beş dakika düşünüyorum. bu kadar basit görünen cümleler nasıl böyle çarpıcı olabilir? tatlı tatlı freud'u eleştirerek, aşk ve cinsellik üzerine de önemli dersler çıkartılabilecek, bakış açısını değiştirebilecek ve güzelleştirebilecek ne güzel bir eser bırakmışsın `erich fromm` küçük bir paragraf bırakalım -———- freud, cinsel içgüdüyü bedende kimyasal nedenlerle doğmuş bir gerginliğin sonucu olan, acı verici, giderilmesi gerekli bir şey olarak görüyor… aslında cinselliği böyle anlarsak, kendi kendini tatminin insanı doygunluğa götüren en iyi yol olması gerekirdi. freud'un görmezden geldiği şey; cinselliğin ruhsal-biyolojik yanı, erkek-dişi kutuplaşması, bu kutuplar arasında birleşmeyle bir köprü kurma isteğidir.
Felsefe
Sevme SanatıErich Fromm · Payel Yayınları · 19957,9bin okunma