Bütün Alıntılar
Ancak itinayla hayata yerleştirilen ve gafletten uzak şekilde ifa edilen namaz, insanı günah karşısında dik tutar, bedeni ve kalbi kötülükten, kasvetten korur. 6 Adabına uygun eda edilen namazla insan başkalarıyla ilişkilerinde de ölçülü ve kontrollü davranabilme becerisi kazanmış olur; aile, toplum ve iş hayatında daha sabırlı olabilir. 8 Aliya İzzetbegoviç, “Namaz, İslami dünya görüşünün bir ifadesi olduğu kadar, İslam’ın dünyayı nasıl düzenlemek istediğini de göstermektedir.” 9 “Hasan! Beş vakit namazını aksatmadan kıl. Sana şüpheli gelen şeyi terk et. İçinde şüphe uyandırmayan şeye yönel. Çünkü doğruluk insanın gönlüne huzur verir. Yalan ise huzursuzluk uyandırır.” (Tirmizî, Kıyâmet, 61) 17 bir hadis-i kutsi de yüce Allah’ın, kıyamet gününde (bir kimseye) şöyle sesleneceği bildirilmekte: “Ey Âdemoğlu! Hastalandım, beni ziyaret etmedin.” der. (O şahıs): “Ey Rabbim! Sen âlemlerin Rabbisin, ben seni nasıl ziyaret edebilirim?” deyince Allah: “Falan kulum hastalandı, onu ziyaret etmedin, eğer ziyaret etseydin beni onun yanında bulacağını bilmiyor muydun?” (Müslim, Birr, 13) 23 Bernard Shaw’ın tespitine göre, “Mutsuz olmanın sırrı, huzurlu muyum değil miyim, sorusunu insanın kendine yöneltecek kadar boş vakit bulmasından ibarettir.” (Hanri Benazus, Mutluluk Çıkmazı, s. 37) 24 Bahane, asprin gibidir. Geçici bir rahatlama sağlar fakat asla ağrının nedenini ortadan kaldırmaz. 26 Komşuluk ilişkileri ne kadar sağlıklı ilerlerse hayattan o kadar fazla tat almaya ve dünyayı da o kadar güzel görmeye başlarsınız. 46 Okumak için bir nedenimizin olması gerekmiyor. 58 Bozuk bir dil, kendimizle kurduğumuz ilişkiyi de bozar. 59