2023 2. kitabı
•Bağımsızlık, özgürlük mücadeleleri, eşitlik, halkçılık, modern insan bunalımı Attila İlhan şiirinde ön plandadır. •Saadetin ıstırap çekmek olduğunu ben keşfettim •Attilâ İlhan, Paris’te kaldığı yıllarda bir dönem sakal bırakması üzerine arkadaşları onu “kaptan" olarak çağırır o günden beri Atilla İlhan, Türk edebiyatının kaptanıdır. •Eflatun gözlerin olduğunu bilmiyordum Gece yarısını yaşamaktan yorgunum Ayazın avucunda unutmuştun ellerini Önünden geçtiğim halde beni tanımadın Ben değiştim biliyorum hem sakal bıraktım •Şiirlerinde kendi yaşamından,aşktan,sevgiden,siyasi ve sosyal olaylardan,toplumdan , barıştan, özgürlükten de sıkça bahsediyor. •Çocuklar gibi sevdim devler gibi ıstırab çektim damarlarımda dünyanın bütün rüzgârları harblere açlıklara yalnızlığıma rağmen anamdan yolcu doğmuşum neyleyim gurbet dedim vatan dedim Hürriyet dedim •Atilla İlhan bir röportajında Sisler Bulvarı şiirinde "Evazyon"(kendinden kaçış) temasının ağırlıklı olduğunu söylemiştir.Hem bireysel hem coğrafi bir kaçıştan bahsetmektedir. •Bir gemi beni afrika’ya götürecek ismi bilmiyorum ne olacak kazablanka’da bir gün kalacağım sisler bulvarını hatırlayacağım •Şiirlerinde sinematografik bir anlatım görülmektedir.Şiirler bir film senaryosu şeklinde kurgulanmıştır •sisler bulvarı’nda öleceğim sol kasığımdan vuracaklar bulvar durağında düşeceğim gözlüklerim kırılacaklar sen rüyasını göreceksin çığlık çığlığa uyanacaksın sabah kapını çalacaklar elinden tutup getirecekler beni görünce taş kesileceksin ağlamayacaksın! ağlamayacaksın! •Kitabın sonunda meraklısı için notlar bölümünde şiirlerine dair Atilla İlhan'ın açıklamaları ve hangi duygu ile yazdığını anlatıyor.
Edebiyat - Şiir - Düşünce
Sisler BulvarıAttila İlhan · Seçilmiş Hikayeler Dergisi Kitapları · 19605,2bin okunma