2022 54. kitabı
Oyunları ve kitapları seven, iki alanda da deneyimli biri olarak söylemem gerekir ki kitapların ve oyunların en önemli ortak noktası birden çok dünyada bulunuyor, birden çok kez âşık oluyor ve hikayeleri farklı birden çok hayat yaşıyor olmamızdır. Gerek tarihi ve kültürel bilgiler olsun gerekse bir ülkenin politik ve insani konuları; günümüzde "Çok okuyan mı, çok gezen mi bilir?" sorusunun "Çok okuyan mı, çok oynayan mı bilir?" olarak değiştirmemiz hiç de yersiz olmaz. Tarihi ve yakın geçmişi anlatan oyunlar sayesinde görmediğimiz ülkelerde hatta rönesans döneminde bir suikastçı (Assassin's Creed serisi bunun için mükemmel bir kaynaktır), Japonya'nın ormanlarında bir samuray olabiliriz. Kan, Ter ve Pixeller, bizlere farklı hayatlar yaşatan oyunların yapım hikayelerini sunmakta. Tek başına bir bilgisayar dâhisi ya da altı yüz kişilik bir ekip fark etmez; her oyun sancılı bir dönemin ardından bizlerle buluşur. Kitap sayesinde kült yapım kabul edilmiş oyunların yapım aşamalarına, iflaslara ve marka dayatmaları yüzünden hiç olan onca emeğe ve tek başına bir insanın neler başardığına yakından tanık olma fırsatını iki elimizde tutuyor olacağız. Her gamerın çok iyi bildiği üzere: Oyun karakterleri, ekiplerin acılarıyla doğar. (:
İnceleme
Kan, Ter ve PiksellerJason Schreier · İthaki Yayınları · 2021619 okunma