Şu güzelim kitabı tavsiye ederek başlamak istiyorum. Çok severek bir solukta okudum. Gerek sayfa sayısının az olması gerekse hocamızın sade, basit ve anlaşılır bir dil kullanmış olması sebebiyle hemencecik bitiveriyor.
Kitap , Hz. Hatice’nin peygamberimizden önceki ve peygamberimizle evliğinin nübüvvet öncesi-sonrası dönemlerini anlatıyor.. Hz Hatice’nin her dönemde ise iffeti, şefkati,vefası ve sağlam karekter özellikleri insanı mest ediyor.Ara ara kitabı kapatıp hüzünlendiğim çok sayfa da oldu. Hayatına dair unuttuğum bir çok bilgiyi tekrar tazelemiş olması da beni çok mutlu etti.
Kapağında Hz. Hatice yazıyor olması sanki özellikle bayanların okuması gerekiyor hissi uyandırıyor fakat her kesim okumalı. Çünkü kitap nasıl eş olunur , nasıl eş olunması gerekiyordan ziyade aslında nasıl bir insan olmalıyız sorusuna cevap veriyor.
Günümüz eş ilişkilerini düşündüğümüzde de, “Allah seni zayi etmeyecek”diyerek her koşulda peygamberimizi desteklemiş oluşu ve islam’ı yaşamak uğruna bütün varlığını gözünü kırpmadan harcamış olması nasıl da bir vefa nasıl bir fedakarlık dedirtiyor insana adeta.
Tekrar okunup silkinmemize vesile olacağını düşündüğüm için bence herkesin kütüphanesinde olması gereken bir kitap
Kitabın beni en çok etkiliyen cümlesi ise Hazreti Hatice’nin peygamberimizden bahsederken “Ben onun sevgisiyle rızıklandırıldım.” demesiydi. Hz. Hatice (Radiyallahu Anha)