2023 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 13:12
Daha önce filmini izlemiştim çok etkilenmiştim gerçekten. Kitap bir dostluk üzerine kurulu olsa da ana karakterimiz Emir bu dostluğu içten içe kabul etmiyor. Hasan Hazara olduğu için toplumda istenmiyor ve Emir ile Baba'nın da onları hizmetçi olarak yanında tutması toplum tarafından yine onaylanmıyor. Emir ile Hasan birlikte büyüyorlar hatta sütanneleri bile aynı kişi. Emir ünlü bir işadamının oğlu. Babası ile olan ilişkisi zayıftır. O da bunu içten içe hisseder ve babasının hayalindeki çocuk olabilmek için her şeyi yapar. Söz konusu dostuna ihanet etmek olsa bile.. Hasan'ın babası ile olan ilişkisini de kıskanır. Kitap, Emir ve Hasan karakterleri üzerinden o dönemin siyasi sorunlarını da bize yansıtıyor. İnsanlara yapılan zulümler, katliamlar, ırkçılık, işgaller ama en çokta dostluk imgesi üzerine dayanan bi olay örgüsü. Kitapta Hasan'ın dostuna olan sadakati, Baba'nın Ali'ye olan sadakati ile birlikte Amerika'ya sığınan mültecilerin ülkesine olan sadakati de verilmiş. Babaların oğulları üzerindeki etkileri de dikkat çeken diğer bi noktaa. Güzel bi kitap ben beğendim tavsiye ederim..
Uçurtma AvcısıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2024192,3bin okunma