Her Kitap Başka Bir Hayattır sözü hiç bu kadar gerçek olmamıştı..
2023 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 15:42
Hepimizin içinde zaman zaman geçmişe ait pişmanlıklarımız olmuştur. "Keşke o mesleği seçseydim, keşke şartları değiştirebilseydim, keşke hiç bunlar yaşanmasaydı..." Bu pişmanlıklarımızı bazen affederiz bazen bunlarla yaşarız. Kitaba böyle bir girizgâh yapmamın sebebi ise konusunda gizli: Genç bir kadın olan Nora, hayatında çeşitli pişmanlıklar yaşayan ve depresyonun kıyısında yaşayan biridir. O kadar ki bir gün çelişkilerle ve yalnızlıkla dolu yaşamını sonlandırmaya karar verir. Hatta küçük bir not yazıp sonlandırır da. İşte o zaman devreye girer: Gece Yarısı Kütüphanesi. Yaşamla ölüm arasında olan bu kütüphanedeki raflarda Nora' nın her bir şeçiminin farklı bir sonucu olan farklı hayatların kitapları vardır. Yani deyim yerindeyse gerçekten de her kitap Nora'nın farklı hayatlarını sunar karşısına. Nora ise asıl hayatındaki pişmanlıklarını düşünüp diğer hayatlarındaki yaşamları denemeye başlar. Ve olaylar bu şekilde gelişir... Kitap benim için çok aydınlatıcı oldu diyebilirim, Artık 'keşke' demek yerine 'iyi ki' dedirten bir sonu var bence. Hele ki karakter farklı yaşamları denedikçe, her etki çok farklı tepkiler doğurdukça hayattan farklı bir zevk almaya başladım. Pişmanlıklarına farklı bir gözle bakmak isteyen herkese iyi okumalar. Gece Yarısı Kütüphanesi Matt Haig
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,1bin okunma