·136 syf.····Okunma: 03 Ocak 2023 10:13 Diyanet tarafından çıkarılan bu kitaplara karşı çok önyargılıydım ama birkaç kitabını okudum ve gerçekten çok beğendim.
Tarafsız bir şekilde neyin ne olduğunu sade ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor. İçerinde zorlayan, anlamını bilmediğimiz kelimeler yok. Günlük konuşma dili ile yazılmış.
Soru cevap şeklinde ilerlenmiş olmasını ben pek sevemedim konu başlıkları üzerinden tek bir anlatım daha iyi olabilirdi gibi geldi çünkü sorun soran taraftaki kişinin ara sorularından “hocam e konu bu değil” gibi nazlanmalarından hiç hoşlanmadım. Muhabbet eder tarzında bir yazım şekli oluşturulmaya çalışmış ama yeterli olmamış.
Konu güzel, kafama takılanlar.
Nedir bu kafama takılanlar? Genellikle uç sorular vardı bence. “Cinler görülür mü? , Neden hep benim başıma geliyor? , Allah’ında bir yaratıcı var mı?” gibi sorular.
Evet bu sorular kafamıza takılıyor ve ben bu kitabı okuyorsam bunları anlamam lazım. Ama gel gör ki ben hiç anlayamadım. Neden? Cevaplar yeterli değil. Gereksiz açıklamalarla konudan sapıldığı noktalar çok fazla olmuş. Ara ara ama sadece birkaç soruda.
Sınav da boş kalmasın diye doldurmaya çalışırız ya cümleleri uzattıkça uzatırız. Aynı öyle olmuş üzgünüm. :(
Genel hatlarıyla bakacak olursak kitap güzeldi diyebilirim ama okunmasa da olur ne diyeyim beni pek tatmin etmedi.