Sonsuz + Bir
2022 49. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2022 23:49
Siz şaşırdınız mı bilmem ama ben bu puanı verdiğim için baya bir şaşırdım. Bu kitabı uzun bir süredir okumak istiyordum açıkcası -yaklaşık biir 3-4 senedir- ama yorumlarını gördüğümde alıp almamak konusunda kararsızdım ve bekletiyordum. Geçen aylarda ikinci el olarak bir kitapçıda gördüm de alıyım dedim. Lafı çok uzatmayayım en iyisi. Kitabın yorumlarına baktığımda beklentimi çok yükseltmemem gerektiğini anlamıştım zaten. Gerçekten sıfır beklentiyle okumaya başladım kitabı. Ve kitap bitene kadar da böyle devam etti. Ufak bir heyecanlanma, sevinme hissetmedim. Aksine daha çok sinir oldum. Kitabı neredeyse bir aydır bitiremememin sebeplerinden biri de buydu. Hoşuma gitmeyen hiç mi bir şey olmadı? Aslına bakacak olursak oldu. Finn'in isminin anlamıyla kurulan cümleler, bahsedilen teori ve metaforlar, Finn ve Bonnie'nin birbirlerine söyledikleri bazı cümleler ve Bonnie'nin iyilik yapmayı hayat felsefesi haline getirmesi güzeldi. Ama bu güzellikler benim için hep "keşke şöyle olsaydı/olmasaydı" şeklinde idi. Mesela Bonnie gerçekten birilerine yardım etmeyi seven bir karakterimiz ama keşke bu iyilikleri yaparken Finn'e bazı şeyleri ısrar etmeseydi. Özellikle daha yeni tanışmalarına rağmen Bonnie'nin sürekli ama sürekli kendi dikine gidip Finn'i zor durumda bırakması beni çok sinir etti. Bazı davranışlarına da sinir oldum. Empati yapmaya çalıştım ancak yine de içimde onu haklı çıkartamadım. Kitabı okurken bir ara Bonnie'nin yaşını 16-17 gibi düşündüm, 21 yaşında olduğunu anladığımda ise kısa bir şaşkınlık yaşadım. Bana kalırsa davranışları pek de 21 yaşındaymış gibi hissettirmedi. Ha 21 yaş çok mu büyük bir yaş? Değil ama yine de bir 16 yaş ile bir farkı oluyor canım. Hep Bonnie'ye olumsuz şeyler demişim. Finn'in de ondan aşağı kalır bir yanı yoktu bence Özellikle Bonnie'ye hislerini söylerken sürekli "tehlikeli" oluşundan, yok efendim "bana napıyorsun, neler hissettiriyorsun"lar. Yahu çocuğum sen başka iltifat, cümle bilmez misin? Bunu da alıntı girerken fark ettim. Biri bana sürekli böyle söylese yüzüne sümsüğü yiyerek asıl tehlikeyi görürdü herhalde. Finn ve Bonnie'nin birbirlerine olan hislerinin de bizlere pek aktarılamadığını düşünüyorum. Belki hızlı bir süreç geçirdikleri için ben de tam anlayamamış olabilirim ancak benim için "ayy çok tatlılar" diyebileceğim bir şey olmadı. Kısacası konu iyiydi ama daha detaylı ve güzel bir şekilde işlenebilirdi. Eğer hiç romantik bir kitap okumamış olsaydım ve 15-16 yaşlarında olsaydım bir ihtimal beğenebilirdim ama yine de aman aman bir beğenme olmazdı sanırım.
Sonsuz + BirAmy Harmon · Yabancı Yayınevi · 2019306 okunma
Safinaz
İncelemelerde niye emoji kullanamıyoruz ya 😔 o kadar koymuştum silinmiş