Esselâmualeykumverahmetullah
50. Yılında Müslüman Kardeşler Hareketi adıyla yayımlanan bu kitaba ulaşmak maalesef biraz zor. Okuduğum baskı da epey bir eski.
Bu mecrada hakkında herhangi bir şey yazıldığını görmeyince de bir şeyler yazmam gerekiyor diye düşündüm.
Kitap 10 bölümden oluşuyor üslubu oldukça akıcı. İlk üç bölümde Müslüman Kardeşler'in isminden,gayelerinden ve teşkilatlanmış bir cemaate bağlanmanın gereğinden bahsediyor. Dördüncü bölümde ise Kardeşler'in eğitim programına değiniyor ancak buradan kendinize de bir yol haritası çıkarmanız mümkün.“Yola koyulan mutlaka hedefe varır" cümlesi benim için bu bölümün can alıcı noktasıydı.
Okurken çokça ; ideallerinizi, hayat gâyenizi, bu yolun nihayetinde nereye varacağınızı sorguluyorsunuz.
Ayrıca kitap kendinize ilmi program çıkarma noktasına da size yardımcı oluyor. Neyi , Nasıl okuyacağım? Sorusu bu satırlarda tatmin edici bir şekilde yanıtlanıyor.
Müslüman Kardeşler'in yetişme metoduna da bu kitap sayesinde vakıf olabilirsiniz.
En çok etkilendiğim satırlar şüphesiz Hasan el Benna رحمه الله 'ın şehadetinin anlatıldığı yerdi. Sırf bu satırlar için bile okunmaya değer bir kitap.
Ayrıca öncesinde Hatıralarım kitabını okumanız daha verimli olacaktır. Hatırlarım'dan çokça alıntıya rastlayacaksınız.
Yazar Said Havva ise okunması gereken çok değerli bir şahsiyet. Ne yazık ki bu çağda tehlikeli damgasını vurarak ona ne kadar büyük haksızlık ettiğimizi bilmiyoruz. Bizlere sadece duymak istediğimiz şeyleri anlatan insanları dinlemeye o kadar alıştık ki...
Hâlbuki bu kulaklar hakkı duymaya programlanmış değil miydi?
Ne yazarsam yazayım bu kitabı anlatmaktan aciz kalırım. Sadece basit bir kitap gözüyle bakmak da hata. Yaptığı çıkarımlarla âdeta aramızda yaşayan bir canlı. Her şey bir yana Hasan el Benna'yı merak eden herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği satırlar...
Umarım ülkemizde tekrar basılmaya başlanır ve ümmet bu değerli eserden hakkıyla istifade eder.
Hayırlı Okumalar.
Kitabın PDF formatında kopyasını oluşturmanız müslümanlar açısından faydalı olacaktır. Kitap ne yazık ki bulunmuyor. Eğer bir kopyasını oluşturmaya karar verirseniz bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler