Puan vermedi·328 syf.·
Birbirinden farklı 4 kişilik üzerinden kuşağımızın kronik sorunları üzerine yazılmış, bir noktaya kadar akıcı olan, görselliğin ön planda olduğu bir metindi. Özellikle Alice ve Eileen arasındaki günümüz sorunları üzerine olan yazışmalar metnin en keyifli bölümleriydi. İçinde yaşadığımız çağın genç yetişkinleri olarak tecrübe ettiğimiz kimlik bunalımları, hayatı anlamlandırma ve "düzgün" ilişkiler kurabilme çabaları gibi bireysel problemlerimize bu yazışmalar bir ayna niteliğinde. Bireysel dertlerin yanında küresel dertlerimiz de var fakat her ikisinde de çıkmazdayız çünkü öyle bir kuşağız ki ne kişisel sorunlarımızı çözebilecek kadar bireysel ne de ortak sorunlar da fark yaratacak kadar toplumsalız. Bununla birlikte, toplum da bizim çocukluğumuzdaki gibi değil; çok hızlı değişiyor ve acımasızlaşıyor. Bütün bu hız ve zalimliğin karşısında anlam aramak bazen anlamsızlaşıyor. Madem anlam aramak mantısız, sevmediğim bir işte çalışmak niye? Ya da birini tanıyıp uzun ilişki kurmak niye? Günün sonunda insanız ve bütün bu "angaryaya" ihtiyacımız var. Fakat bütün bu dertler daha kısa anlatılabilirdi. Özellikle son bölümlerde hikaye tekrara düşüyor bu da okuma zevkinden çalıyordu.Fakat bütün bu dertler daha kısa anlatılabilirdi. Özellikle son bölümlerde hikaye tekrara düşüyor bu da okuma zevkinden çalıyordu.
Güzel Dünya Neredesin?Sally Rooney · Can Yayınları · 20222,629 okunma