Fahrenheit Ray Bradbury'den okuduğum ilk kitap ve yazarın yayımlanmış ilk bilim kurgu romanıdır.
Bu roman ilginç, distopik bir dünyayı anlatmaktadır.
Kitap adını sıcaklıktan alır. Gay Montag adında bir itfaiyeci işini severek yapar. Fakat iftaiyecilik bizim bildiğimiz tanımıyla, yangını söndüren değil yangını başlatan bir meslektir... Romanı enteresan yapan kısım tam da burası.
Bu evrende kitap okumak büyük bir suç ve itfaiyeciler suç işleyenleri cezalandırmakla görevlidir. İnsanları düşündürecek ve sorgulatacak her eylem yasaktır. Herkesin evinde, günün her saati insanların beynini yıkayan tek bir kanal açıktır ve insanları uyutarak düşünmelerini sabote eder.
Gay Montag ihbar geldiğinde hemen olay yerine koştuğundan dolayı zaman onun için çok hızlı ilerler. Bir gün yan komşusu küçük bir kız olan Clarisse McClellan ile tanışır. Küçük kız çevresindeki insanlara göre oldukça farklı bir düşünce yapısına sahiptir. Bir gün Montag'a, "Mutlu musun?" diye sorar. Bu soru ile Montag hayatında bir dönüm noktasına ulaşır. Çünkü aklı karışır.
Bu olayla birlikte Montag'ın düşünce tarzı değişir, içten içe bir kuşku yaşamaya başlar içinde bulunduğu hayata dair. Ancak yaşadığı duygu durumlarını çevresine ve patronu olan yüzbaşına yansıtmamak için büyük çaba sarf eder.
Maceralı ve heyecan dolu hikaye, Gay Montag'ın karşılaştığı bu ilginç küçük kızla ve onun sorusuyla başlar.