José Mauro de Vasconcelos/Şeker Portakalı
2023 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 23:15
Öncelikle çok beğendim ve herkesin mutlaka okuyabileceği bir kitap olduğunu söylemek isterim kitaba gelecek olursakta; Zeze, henüz 5 yaşında olan başkahramanımızdır. Oldukça zeki ve hassas bir çocuk olan Zeze ailesinin yoksulluk nedeniyle çektiği sıkıntılardan dolayı ihmal edilmiş ve hayatı kendi başına keşfederken çoğu zaman hatalar yapmıştır. Hata diye kastedilen ise her çocuğun büyürken yaptığı kimi yaramazlıklardan ibarettir. Zeze bu yaramazlıklarından dolayı şeytan, rengi bozuk ve itin teki gibi bir takım yakıştırmalara maruz kalmaktadır Zeze bizi çocukluğumuza götürüp türlü türlü türlü duygulara sürüklüyor. En önemlisi ise kimseler tarafından fark edilmeyen masumiyeti sevgi dolu ve bir o kadar da sevgiye aç küçük yüreği içinizi urkuyor. Kimin içinden Zeze’ye şöyle bir sarılmak geçmez ki. Zeze’ye olmasa da içinizdeki çocuğa sarılmak için hala geç değil. Bu muhteşem eserle bir an önce tanışmanızı tavsiye ederim. Kitabın devamı niteliğindeki Güneşi Uyandıralım ve Delifişek eserlerini de keyifle okuyabilirsiniz
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022275,3bin okunma