···Okunma: 04 Ocak 2023 00:00 Anne Shirley küçük yaşta anne-babasını kaybedince oradan oraya savrularak büyüyen bir kız çocuğu.
Marilla ve Cuthbert kardeşler ise artık yaşlandıkları için kendilerine çiftlik işlerinde yardım edecek bir "oğlan çocuğu" evlat edinmek istiyorlar. Cuthbert de çocuğu karşılamak için tren istasyonuna gidince Anne ile karşılaşıyor, ilk görüşte bile çok seviyor Cuthbert bu küçük kızı.
(spoiler)
Marilla başta mesefeli yaklaşıp reddetse de o da alışıyor.
Zekâsı, hayal gücü ve muzipliğiyle herkesi öyle etkiliyor ki kimse o küçük çocuğu geri gönderemiyor daha sonrasında.
Öyle çok konuşan bir çocuk ki Anne! İnsanı bıktıracak türde (iki sayfa durmadan konuştu bir yerde) ama sözcükleri de öyle büyülüyor ki insanı onu dinlemeden edemiyorlar.
O kadar renkli bir dünyası var ki kendi içinde! Hayal gücünün ucu bucağı yok ve yaramazlıklarının da... ya kendi başına bir şey getiriyor ya da sevdiklerinin, mutlaka bir şey çıkıyor.
Anne'in çocukluk dönemine şahit oluyoruz ilk kitapta. Diana ile dostluğu, Green Gables'a alışma süreci, renkli hayal dünyası, okulda yaşadıkları ve Gilbert...
Genel anlamda çok sevdim, dizi kitaba paralel çekilse de elbet farklılıkları var ve dizide göremediğimiz sonraki zamanları kitaptan okuyabilecek olmak büyük şans.
Yeşilin Kızı Anne'in bir yaş sınırı olmadığını da belirtmeliyim, içini sımsıcak yapacak, yer yer yoracak küçük kızı dinlemek isteyen herkes okuyabilir