Büşra Özay ~ Ben Dünyadayken
Kitabı daha önce gördünüz mü?
#alıntı
Murat Yıldırım'ın da dediği gibi "Hayat bir sınavdır umarım bu sınavda çok başarılı olursunuz..."
Kafese kapatılmış bir kuş gibi duvarlar arasında sıkılmış bir kelebeğim.
Her ne kadar acıyla geçen bir ömrüm olsa da mutsuz bir ömür, mutlu sonsuzluğa değer.
#kitapyorumu
Epidermolysis Bullosa'ya kısaca Eb denir. Bir diğer adı da, bağ dokusu bozukluğu hastalığı da denir. Halk arasında Kelebek Hastalığı olarak bilinir. Hastalığı ilk defa bu kitapla öğrendim ama keşke böyle bir hastalık olmasaydı diyorum.
Zorlu bir dünyaya gözlerini açmış adaşım Büşra. Nereden bilebilir ki böyle bir hastalığa sahip olacağını. Küçük bir çocuk için zor bir hastalık... O zamanları okurken elinden bir şey gelse de olmasa diyorsun. Acımıyorsun, üzülüyorsun.
Zorlu yollar ve zorlu bir sınavlardan geçiyor. Hayata tutunma mücadelelerini okurken Büşra'nın dik duruşunu hayran oluyorsunuz.
Kitapta üzüldüğüm bir nokta vardı. Onların da bir insan olduğu unutan insanoğlu. Onların da bizim gibi gezmek, alışveriş yapmak ve daha başka heves ettikleri şeyler var, onların bu isteklerini başka yönlere çevirmeyin. İstekleri olmaları çok normal.
Kitabı okuyup da etkilenmemek elde değil. Ben çok etkilendim. İnşallah bir gün okur olarak ve arkadaş olarak adaşım ile tanışmak isterim. Son olarak kitaptaki şiirler çok güzeldi. İnşallah başka bir kitapta yine tanışırız.
Kitabı Ece Ceren Gültepe öncülüğünde güzel bir grupla okudum.
Size de doğduğu günden bu güne kadar hayata tutunan Büşra'nın hikayesini mutlaka okuyun derim