Zirvelerin Ötesinde
2023 2. kitabı
Tarihin bir safhasında, Anadolu’da büyük bir medeniyet kuran Hititler, milattan önce 8. yüzyılda esrarengiz bir şekilde tarihi kayıtlardan kaybolur. Hititlerin aniden tarih sahnesinden çekilişlerinin altındaki gizemi araştırmak için Türkiye’ye gelen İngiliz Arkeolog Lisa, bir karavan kiralayıp tanınmış bir rehber olan Cuma’yla birlikte Anadolu topraklarında bir yolculuğa çıkar. Yolculuk uzadıkça Lisa ile Cuma arasında duygusal bir yakınlaşma başlar ve bu yakınlaşma zamanla tutkulu bir aşka dönüşür. Fakat Lisa’nın talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi her şeyi alt üst eder. Lisa’nın ölümünü bir türlü kabullenmeyen Cuma büyük travmalar yaşamaya başlar ve bu travmalar sonraki yaşantısında, telafisi olmayan büyük felaketlere zemin hazırlar. KARAVAN GEZİSİNİ severmisiniz beni hep ürkütmüştür. Nedenini bilmiyorum karavan bana bilinmezlik gibi geliyor sanki. Kahramanımız bir karavan gezisinde ve ona rehberlik etmek üzere bir karakter daha mevcut. Eseri okurken keyif aldığım doğrudur. Bazen zirve diye niyetlendiğimiz bir son olabilir. Bunun farkında bile değiliz ama bi takım kararlarımız bizi ölüme götürebilir. Geride kalanlara derin yaralar bırakabiliriz. Aşk hikayesi okuyacağımı düşünürken çok değişik yerlere geldim. Yazım tarzı biraz ağır diyebilirim lakin bunun sebebi klasik kitaplar okuma alışkanlığımızdan kaynaklı bence. Değişik bir tarz yakalamışsınız hocam kalemiz daim olsun. Herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum tavsiye ederim eser algı açıcı. Vee hiç bir travmanın sonucu siz yada karşınızdaki değildir der susarım… Ölüm ve Yaşam arasındaki ince çizgiden selam olsundu. @selamicinarci kalemize yüreğinize sağlık @selamicinarci
Zirvelerin ÖtesindeSelami Çınarcı · Klaros Yayınları · 2022125 okunma