Gece Yarısı Kütüphanesi~ Matt Haıg
2023 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2023 18:51
Yılın en iyi romanı ödülünü alan kitabımız Gece Yarısı Kütüphanesi Kitabımız başrol Nora Seed 'in ölümle yaşam arasında kaldığı gece yarısı kütüphanesinde yaşayamadığı hayatları birer birer yaşamasını anlatıyor. Kendisi ultra depresyonlu, hiçbir şeyin asla yolunda gitmediği ve pişmanlıklarla dolu bir hayat yaşıyor. Bunların sonucunda ise artık ölmeye karar veriyor ve intihar girişiminde bulunuyor. Sonrasında kendisini ölümle yaşam arasında-kitapta Hugo karakteri kendilerini araftakiler diye tanımlıyor- gece yarısı kütüphanesinde buluyor. Kütüphanede ki her bir kitapta yeni bir hayat yeni tecrübeler ve gerçekleşen yeni hayaller mevcut. Ve Nora Seed hepsini teker teker deneyimliyor. Kitap genel olarak bu şekilde devam etmekte. Ben kitabı okurken çıkardığım ders şu oldu:Hayatımız da çok istememize rağmen gerçekleşmeyen bazı şeyler oluyor. Bunların sonucunda belki üzülüyor isyan ediyoruz. Ama bilmiyoruz ki belki de bazı şeylerin gerçekleşmemesi gerçekleşmesinden daha hayırlıdır. Nora'da ölmek için çıktığı yolculuğu yaşamaya karar vererek bitiriyor. Pişmanlıklarının aslında yeni bir yol olduğunun farkına varıyor. Genel hatlarıyla okurken çok zevk aldığım bir kitap oldu. Akıcılığı kurgusu verdiği mesajlar gayet güzeldi. Yazarımız Matt Haig kendisini tebrik ederiz :). Okumanızı kesinlikle öneririm. İçerisinden alacağınız güzel mesajlar olduğunu düşünüyorum. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar. NOT: Nora'nın ondan daha çok yaşamasını istediğim bir hayat vardı. Onu da siz tahmin edin. Kütüphaneye dönünce çok üzüldüm yemin ederim jckddj
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma