2023 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 12:07
İsminden dolayı çok merak edip aldığım bir eserdi. Okurken çok keyifli bir okuma sürecim oldu. Eser sizi asla sıkmayacak yalınlıkta, sadelikte ve akıcılıkta yazılmış. Okurken sıcacık Anadolu gözlerinizin önüne geliyor. Kitabın konusuna gelecek olursak; Peribacaları diyarına Ürgüp’e Yunanistan’ın Larisa şehrinden Dimitrios Katsikas adında biri gelir. Geçmişte orada yaşamış büyüklerinin hatıralarını yad etmek, onların adına özlem gidermek ister. Burada Baba lakaplı Aziz Güzelgöz ile tanışır. Bu iki genç birbirlerine kısa sürede ısınır. Aziz, Dimitrios’u kendi evine götürür. Burada babası Mustafa Güzelgöz yani “Eşekli Kütüphaneci” ile karşılaşır. Olaylar burdan sonra gelişir. Türk- Yunan ilişkilerinden bahseden, kitapları insanlara kadın, erkek, çocuk demeden her yaştan okuyucuya ulaştırmak için nasıl yollardan geçtiğini anlatan Eşekli Kütüphaneci ile baş başa bırakıyorum sizi. Kitap okumayı seven ya da sevmeyen herkesin mutlaka okuması gereken bir eser diye düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim. Kitapta kalın..
Eşekli KütüphaneciFakir Baykurt · Literatür Yayınları · 201018,3bin okunma