Topluma Ayna Tutmak
2023 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 09:06
Doğan Cüceloğlu Öncelikle kitaba değinmeden önce şunu belirtmek isterim; uzun zamandır ödünç aldığım bu kitabı hayatın koşturmacasına kapılıp okumaya vakit bulamadığımı söylüyordum sürekli oysa sonradan farkettim ki bu benim için sadece bir bahane sürekli bir kaçış için sığınaktı ve bu sığınaktan çıkmaya karar verdiğimde bir yerden başlamam gerektiğini ve bunun hemen olması gerektiğini düşünerek yola koyuldum ve uzun zamandır yanı başımda duran bu kitaptaki satırlar arasında gezinirken her ne kadar geç olsada doğru bir karar aldığımı gördüm. Doğan Cüceloğlunun yalın anlatımıyla kendinizi ve toplumu bir boy aynasında görüyorsunuz ama bu sefer ki görüntü dahada farklı çünkü bugüne kadar bir parçamız gibi üzerimize yapışıp duran ve bizlerde uzun etkilerini hissettiren toplumsal kimliğimizle yüzleşiyoruz . Benden senden öteye geçip bizin önemini ve bu bağlamda var olabilmeyi görüyoruz. Kitaptaki her satırda biraz duraksayıp geçmişe bakma gereksinimi duyuyor insan ve tekrardan devam ettiğinde geleceğinin inşası hakkında yeni düşünceler ile sürdürüyor . Kitabın söyleşi olarak planlanması sade ve açıklayıcı bir dil kullanılması ve her bölümün adeta bir önceki bölümün devamı olması niteliğini taşıyor . Doğan Cüceloğlunun yaşamından örneklemeleri ile dahada açıklayıcı bir hale geliyor . Kitap sonundaki ne izlemeliyiz ne okumalıyız kısmıylada kararsız okuyuculara tavsiylerde bulunarak baya önemli bir içerik sunulmuş. Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,8bin okunma