Beşir ve Dalia
2023 4. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 23:56
Ortadoğu’nun kalbinde iki farklı aileye meyve vermiş bir limon ağacı.Tarih olarak çok uzağı anlatmıyor…1967 yılı Altı Gün Savaşları.Altı günde işgal edilen bir devlet ve apar topar sürgün edilen bir halk.Bir tarafta İsrail işgaliyle ülkesinden sürgün edilmiş Filistinli Beşir, diğer tarafta Nazi katliamından kaçmış İsrailli Dalia. Acı, savaş, zulüm, sürgün, katliam ve işgalle dolu bir tarih…Hangi kelimeye sığınsak bu acıyı tarif edebilir ki? Her şeye rağmen Dalia ve Beşir’in sıcacık dostluğu…İnsanı farklı kılan kalplerinin güzelliği.. “Bütün herkesten daha iyi bilmeniz gerekir, birilerine sadece farklı oldukları için kötü davranılmaması gerektiğini.Eğer bir siyah ve bir beyaz grubumuz olacaksa o zaman ben siyah grup içinde yer alacağım.” “Polonya’dan bir kalıp sabun alırsan, lütfen yüzünü yıka.Büyük bir olasılıkla benden yapılmış bir sabun olacaktır.Ve böylece ben de yüzüne bir kez daha dokunabileyim.” “1948’in bir öyküsü, bir insan ev bulurken diğerinin evini kaybetme öyküsü.Biri olmadan diğerinin olması olanaksızdı.”
1000k
Limon AğacıSandy Tolan · Pegasus Yayıncılık · 20227,8bin okunma