·308 syf.····Okunma: 28 Mayıs 2022 00:00 !!Dikkat!! İncelemem spoiler içerir. Henüz kitabı bitirmediyseniz incelememi okumamanızı öneririm.
Şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında beni en çok etileyen bu oldu. Birden fazla ez rüyama girdi ya da uyku arasında bu kitaba dair üşüncelerle çok farklı şeyler hissetim. Karakterer arasıda en çok Helena ile empati kurdum. Okurken hep böyle bir durum ile karşılaşsam ne yapacağımı düşündüm.
Maria Da Paz’ın başkasıyla birlikte olduğunu anladığı an ve aktörle ikisinin arabada tartışırken geçirdikleri kazada ölmeleri ise şoke ediciydi. Bu kısmını o kadar hızlı okudum ki kitabı bir çırpıda bitirdim. sonu ise kafa karıştırıcıydı.
Bazı sorulaım bu kitabın film uyarlamasını izledikten sonra cevaplansa da bazı sorular aklımı kurcalamaya devam etmekte. Antonio’nun Tertuliano’nun bir kişiliği ya da hayal gücünün bir ürünü olmadığına kitapta çokk fazla delil var. Onlara benzeyen kaç kişi var, Tertuliano Helena ile mutlu olabilecek mi gibi sorularım varlıklarını sürdürsele de bu kitapta şizofreni ya da çoklu kişilik bozukluğu gibi rahatsızlıkların yer almadığına kesin olarak emin oldum.