2023 3. kitabı
Herkese selamlar Daha önce Mine Söğüt okumamışsanız bu kitap tanışmanız için çok güzel olur diye düşünüyorum. Yani en azından benim için öyle oldu. Yazarın okuduğum ilk kitabı ama asla son olmayacak bundan eminim. Kitapta biri bebek beş sokak insanının yaşamı anlatılıyor. Beş farklı isim, beş farklı hayat hepsini ortak bir noktada buluşturan ise bilinmeze doğru sürüklenen hayatları. Aşık olduğu adam artık kendisini satmasın diye bacaklarını kesen Efsun Abla.. Kim olduğunu hatırlamayan Adnan Abi.. Annesi gözleri önünde babası tarafından öldürülen Hülya.. Birdenbire bütün düzenini bırakıp sokaktaki tekinsiz hayata karışan Musa.. Ve çöpte bulunan bebek Matruşka.. Biz bu kitabı her ne kadar roman diye okusakta aslında bazen yeterince önemsemediğimiz veya önemsedikten sonra çabucak unuttuğumuz, bazen vicdan azabıyla bazen de hor gözlerle baktığımız sokaktaki insanların 'gerçek' yaşamını okumuş oluyoruz. Bir yerlerde böyle hayatların yaşanıyor olması o kadar üzücü ki.. Henüz okumadıysanız bir şans verin derim. Sağlıcakla kalın, kitapla kalın
Başkalarının TanrısıMine Söğüt · Can Yayınları · 20225,1bin okunma