2023 5. kitabı
#okudumbitti #JosephConrad #Lagün #50Sayfa #OcakAyı5ciKitap Merhabalar. Lagün iki kısa öyküden oluşan bir kitap. Önce kitaba ismini veran lagün adlı öyküye bir bakalım. Hikayeyi okurken lagün ne demek diye merak ettim çünkü bilmiyordum. Açıklaması şöyle. LAGÜN :Denizden dar bir kordonla ayrılmış sığ göllerdir. Deniz kulağı olarakta adlandırılır. Açıklamasına bakıp birde görsellerine göz gezdirince hikaye daha bir oturuyor insanın kafasında. Bir kaçış hikayesi ve yazar öyle güzel anlatmış ki görsellere de bakınca bir film şeridi gibi geçiyor insanın gözlerinden. Bir alıntı bırakayım hikayeye dair. Lagün:"Yazılan bir şey kaybolabilir, bir yalanı yazabilirsin, ama gözün gördüğü gerçektir ve zihinde kalır" IL Conde İtalyan bir kont üzerinden uğradığı bir saldırının onda nasıl bir iz bıraktığının, onur ve hassiyetinin nasıl yara aldığını anlatıyor. Görmüş geçirmiş, tamamen doğal ve yapmacıksız bu beyefendi Seyehatteyken uğradığı bu saldırıdan sonra eve dönmeyi intiharla eşdeğer görüyor. Bir alıntıda bu hikayeden bırakalım. IL Conte:"Bir parça acımasız ve hoyrat olmadan bir servet elde etmek mümkün değildir."
LagünJoseph Conrad · Can Yayınları · 2021317 okunma