2023 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 01:21
“Bir insan kaç kez aynı damdan düşer ve kaç kez her defasında o damın korkuluksuz kenarlarında yürümeye cüret eder?” Ana karakterlerden biri olan Zeynep’in içerisinde bir Meltem’i bulan teyze hediyesi… Beşeri aşk ile mücadele ederken tasavvufi aşkı keşfeden Zeynep’in hikayesi. Zeynep ile Ömer’in evliliğindeki çatırdamalar ile başlıyor. Tanışma anlarını ayrı evliliklerini ayrı, hem Zeynep’in hem de Ömer’in ağzından dinliyorsunuz. Zeynep’in isyan bayrağını çektiği noktada Derviş dedenin ilaç gibi cümlelerini Zeynep’e ve size eşlik ederken buluyorsunuz. Bir nefeste okuyacağınız, sade, akıcı bir dil ile yazılmış. Tasavvuf işlenirken sıkmadan aralara serpiştirilmiş, serpiştirilen satırlar durup uzun uzun düşünmenize sebep oluyor. Hayata dair sorduğunuz bazı soruların cevaplarını kitabın içersinde saklı buluyorsunuz. Başka kitaplar, yazarlardan alıntılar ile kitap zenginleştirilmiş. Okuduğunuzda öyle bir akışa kapılıyorsunuz ki, Zeynep olabiliyorsunuz. Zeynep olup Ömer’e aşık olabiliyorsunuz. Zeynep olup kızabiliyorsunuz. Zeynep olup sevinebiliyorsunuz. Zeynep olup Derviş dedenin sohbetine ihtiyaç duyuyorsunuz. Benim için tatlı bir yolculuktu. Kitap ismi ile ancak bu kadar bütünleşebilirdi. Derviş dedenin yaralara merhem olan cümlelerine sığınırken bulacaksınız kendinizi. Hayatımda bir Derviş dedem yoktu, bu hüznü kapıldığım an da benim Derviş dedemin “Huşu Ağacı” olduğunu fark ettim. Huşu Ağacı Funda Uçuk Er
Huşu AğacıFunda Uçuk Er · Cezve Kitap Yayınları · 20202,246 okunma