2023 8. kitabı
Merhaba arkadaşlar Bugün yine kalemi ilk kez tanıştığım yazar ve kitabı ile geldim. Hanife hanımın kalemini okumayı hep isteyip bir türlü kısmet olmamıştı. Nihayet Yolculuk kitabı ile tanışmış oldum. Efendim bu #yolculuk kendimizi bulmaya, tanımaya ve anlamaya yönelik yaptığımız içsel bir yolculuk. Kitabımız evet tahmin ettiğiniz gibi #kişiselgelişimkitabı Ben bu tür kitapları okumayı çok seviyorum. Yasamımızda çok şeyleri farkında olarak yaşasakta bu tür kitaplar bizlere araladığımız bambaşka pencere açtığını düşünüyorum. Yaşam bir yolculuk bu güzergahta yol alırken insan herşey daha güzel olsun der durur; hayaller amaçlar uğruna koşturur an-da yaşayacağımiz mutluluğa da kaçırir o hayatta daha bir yorgun hissetmez misiniz? Işte bu #kitap sizin yavaslamaniz hayatı farkında olarak yaşamanız içindir. Her bireyin yaşadığı deneyim ve onun üzerinde bıraktığı duygu birikimi kişiye göre değişir ; bundandır ki !.. Bu tür kitaplar okunduğunda da her okur da farklı bir noktasında başka bir bakış açısı sağlıyacaktır. Siz de bu tür kitapları seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum Kitabımız dört bölümden, her bölüm içersinde kısa başlıklar, hikâyeler, özlü sözlerden oluşan dolu dolu dolu bir kitaptı. "Bir yerlere varmak için önce kendine uğramalı insan. Insanın gideceği bütün yollar kendinden geçer. " "Sen yaşamla ilgili kendince planlar programlar yapsan da o bildiğini okur. Çünkü hayat akan zamana rağmen senin adına kendi planını yapar ve uygular. " "Dünyada her şey denge üzerine var olmuştur. Üzüntü sıkıntı ve mutsuzluk...Bunlara sabredersen arkasından mutluluk, huzur ve sevinç gelecektir. Insan acıyı tatmadan mutluluğu tadamıyor. Ancak ne var ki önce can yaksa da hayat sonra özür diler gibi armağanını sunarken mutluluğuda ilistiriverir duygularına. Böyledir hayat işte, onu
YolculukHanife Mert · Uyanış Yayınevi · 202243 okunma