Yolculuk

Uyanış Yayınevi

YILIN İLK KİTABINI BİTİRDİM
2026 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2026 01:28
Merhaba arkadaslar bugün size bu yılın ilk bitirdiğim kitabı olan YolculukYolculuk eseri ile geldim Yazar Hanife MertHanife Mert 'in 125 sayfalık bu eseri ile kendinize yolculuk yapacaksınız..Bu eser aslında kendinize yolculuk yapmanız için sizlerin yolculuk bileti.Yolculuk, fiziksel bir yol anlatısından çok daha fazlası. Bu kitap, insanın kendi iç dünyasında çıktığı sessiz ve derin bir yolculuğun metinlerle harmanlanmış hali. Yazarımız eserinde hayatın koşturmacası içinde fark edemediğimiz duyguları, düşünceleri ve kırılma anlarını büyük bir sakinlikle kaleme alıyor. Kitap boyunca acele eden bir anlatım yok. Yazar, okuru bir yere yetiştirmeye çalışmıyor; tam tersine durmaya, yavaşlamaya ve düşünmeye davet ediyor. Metinler kısa olmasına rağmen etkisi uzun süre devam ediyor. Bazı cümleler insanın içine yerleşiyor ve gün boyu zihninizde dolaşıyor. Eserde birçok kitap alıntısından tutun da, masallar, babaanesinden öğütler,dedesinden masallar, önemli kişilerin sözleri derken ortaya harika bir harmanlama ve ahenk çıkmış. Dil oldukça sade ve yalın. Ancak bu sadelik yüzeysel değil; derinliği olan, içten bir anlatım söz konusu. Yazar, büyük laflar etmiyor ama küçük cümlelerle büyük duygulara dokunuyor. Hayat, yalnızlık, fark edişler, kabullenişler ve insanın kendisiyle olan mücadelesi satır aralarında güçlü bir şekilde hissediliyor. Yolculukta, “ben kimim, neredeyim ve nereye gidiyorum?” sorularını yüksek sesle sormuyor; bu soruları okurun kalbine bırakıyor. Kitabı okurken kendinizle baş başa kaldığınızı hissediyorsunuz. Bazı bölümlerde kendinizi anlatılanların içinde buluyor, bazı bölümlerde ise durup kendi hayatınıza dışarıdan bakıyorsunuz. Bu kitap hızlıca tüketilecek bir okuma değil. Sindirerek, ara ara durarak, hatta bazı sayfaların altını çizerek okunmayı hak ediyor. Özellikle içsel
Kişisel Gelişim
2023 11. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2023 20:21
#kitapyorumum Kitabın Adı: Yolculuk Yazarın Adı: Hanife Mert Yayınevi: Uyanış Yayınevi Sayfa Sayısı: 158 Sevgili yazarımız Hanife Mert'in okuduğum ilk kitabıdır. Okuru bol olsun. Kalemine sağlık demek istiyorum.. Kitap dört bölüm ve kırk hikayeden oluşmaktadır.. Kişinin kendisi ile yolculuğunu ve bunlar doğrultusunda kendini tanımasını sağlıyor.. İlk bölümde Kendine Yolculuk bölümü ile kişinin kendisini tanıması sağlanıyor.. İkinci bölümde ise duygulara yolculuk yapılmaktadır. Hırs, Kıskançlık ve Sevgi ile tanışıyoruz.. Üçüncü bölümde umuda yolculuk yapıyoruz. Kişinin umudunun neler olduğunu ve umudunu yitirirse ne olacağını bizlere anlatıyor.. Son olarak dördüncü bölümde anılara yolculuk yapıyoruz. Bizi eskilere götüren anılarımıza güzel bir yolculuk yapıyoruz.. Yazarımız bizlere her başlık da bizlere başta Mevlana olmak üzere özlü sözlerden de örnekler sunmaktadır.. Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez. "Sokrates"
Yolculuk
Okunma: 07 Mart 2023 12:41
Merhabalar Sevgili Kitap Dostları Bugün sizlere #uyanışyayınevi nden çıkan Sevgili Yazar Hanife MertHanife Mert Hanımın Kaleminden YolculukYolculuk adlı kitap yorumuyla geldim... -Kitabımız 160 sayfadan oluşmuş olmakla birlikte İçeriğinde birbiriyle bağlantılı 3 bölüm 40 başlık yer almaktadır. Kitabın dili oldukça açık ve akıcıdır. Yazarımız yazılarında ; bazı yerlerde kendi anılarıyla süsleyip, bazı yerlerde ilim ve bilimden yararlanıp, bazı yerlerde hikaye-masal ve türküler eşliğinde bir sohbet havasında okurda Farkındalık yaratıp bilinçlendirecek tarzda konuları ele almıştır. Hani bazen hayat üzerimize çöreklenir de nefes alamaz hale geliriz ya, her şey üst üste gelmiştir. Bundan dolayı iç dünyamızda tarif edemeyeceğimiz sıkıntılar, hüzünler yaşarız. Hani dokunsalar ağlayacak gibi oluruz ya bazen, içimizden hiçbir şey yapmak gelmez. Kendimizi çaresiz, mücadelesiz onca kalabalığın içinde yapayalnız hissederiz. Her şeyi olduğu gibi bırakıp kaçmak isteriz hani... Bizi tanıyan bilen olmayan bir yere kaçıp gizlenmek, yok olmak isteriz. Bu düşünce insanın kendinden kaçma isteğidir. Peki ama insan kendinden kaçabilir mi? Ya da insan neden kendinden kaçmak ister? İnsanın bu denli kendinden uzaklaşmak isteği, onun yaşadığı toplumun dayattığı yaşam tarzı ve devamında oluşan duygu birikiminin insan ruhunda yarattığı olumsuz etkinin bir sonucudur. Her insan, hayatını kendi istediği şekilde özgürce yaşamak, onu istediği gibi düzenlemek ve denetlemek ister. Peki kaçımız yaşamak istediğimiz hayatı yaşama cesaretini gösterebiliyoruz? Yaşadığımız hayat gerçekte yaşamak istediğimiz hayat mı? Hayatımızla ilgili verdiğimiz kararlarda özgür müyüz? İşte bu soruların cevabı ve daha fazlası YolculukYolculuk adlı kitapta saklı. Tüm Okurseverlere %100 tavsiye ederim. Yazarımızın Kalemi Daim Okuyucusu Bol
İnceleme
2023 5. kitabı
Merhabalar muteşem dolu dolu bir kitap ile geldim. Kitabı ilk elime aldığımda yolculuğun nereye olduğunu merak ettim ama ilk sayfadan anladım ki yolculuk kendi içimize kendi benliğimize imiş kesinlikle yavaş ve sindirilerek okunması gereken bir kitap kendi benliğinizi kişiliğinizi bulabileceğiniz benmde ihtiyacım olduğu dönemde okumuş olmam ayrı bi güzeldi bol bol altını çizdiğim satırlar oldu. Kişisel gelişim kitaplarını ben zaten hep çok sevmişimdir kendime olan bu #yolculuğu daha çok sevdim diyebilirim. Biz kimiz kendi verdiğimiz kararları istediğimiz gibi mi verdik en önemlisi kendimizi ne kadar tanıyoruz kendiniz ile ilgili bir çok soruya cevap bulacağınız muhteşem bir kitap. Herkesin okumasını tavsiye eder kendize olan bu güzel yolculuğa adım atmanızı şiddetle öneririm. Kitap ve sevgi ile kalın
2023 1. kitabı
İnsanın yolculuk yapması içinde bulunduğu anın, eylemin,  durumun hallerinden gerek uzaklaşarak gerekse yakınlaşarak kendini bulabilmesi ivmesidir. İnsan bazen öyle bir hal alır ki kendini hep karanlığın yolculuğu içinde hisseder.  oysaki  kendine doğru yolculuk yaparsa karanlığın sonundaki aydınlığının olduğunu farkında olur. Karanlığın içindeki aydınlığın kendisini feraha vardığının hoşnutluğu ile mutlu hisseder hep. Asıl sevginin kişinin kendisine gösterdiği sevgidir. insan kendini sever, kendine değer verirse çemberdeki diğer insanlar da  değer ve kıymetin varlığına sahip olur. Tüm yollar insansın kendisinde geçmektedir. Alimlerden  Râgıp Isfahânî'nin şu sözü manidardır bu yolda: "Bir yerlere varmak için önce kendine uğramalı insan. İnsanın gideceği bütün yollar kendinden geçer." ve Mevlâna'ın da : "insan bir cevheredir,  işlenirse mücevvher olur."  demesi yolculuğun başında da sonunda her şeyin insanoğlunun pençesinde sırdır. Yolumuzda olan dikenlerin bile nasıl gül bahçesine dönüştüğünün farkındalığı yaratıyor.  Paulo Coelho, Tolstoy, Şükrü Erbaş ve Necip Fazıl Kısakürek 'in ve daha birçok ilim yüklü bilimcilerin kapılarını çalarak tecrübe ile sabit anlatılıyor. Kitabın sonundaki otobiyografi ise geçmişten günümüze umudun kapısını anlatarak anıları ölümsüzleştirmesi ayrıca mutluluk katıyor hayatın anlamına. Yazarın tüm kitaplarında gördüğüm samimiyet takdire şayandır. Kendisini bu yolculukta takdir eder başarılarının devamını dilerim.
2025 5. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 21:27
#kitapyorumum #yolculuk #hanifemert Merhaba sayfa sayısı az fakat içeriği dolu dolu olan, içsel benliğimize ayna tutan, bize unuttuğumuz tüm güzel duygularımızı hatırlatan, harika bir kitap bırakıyorum buraya.. Dört bölümden oluşan kitabımız her bölümünde içsel yolculuğumuza ışık tutuyor. Kendi içsel yolculugumuzla başlayıp duygularımıza, umudumuza ve anılarımıza sürülüyor bizi. Bunu yaparken de hikayelerle, güzel sohbetlerle hiç farkettirmeden bi terapi seansı sunuyor okuyucuya.. En önemlisi kendimizi ne kadar tanıyoruz sorusuna cevap niteliğinde olan bu muhteşem kitabı okumanızı tavsiye ederim.. Yazarın okuduğum ikinci kitabı ve gerçekten muhteşem bi dili var.. Umarım başarıları daim olur..
2023 11. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2023 00:00
Okunma: 14 Ocak 2023 21:04
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Hanife Mert'in kaleminden Yolculuk adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımızın türü kişisel gelişim niteliğinde ve dört bölümden oluşmaktadır. Kitabımızın içerisinde insanın kendine dair yolculuğunu, mutluluğun sırrını, zamanın kıymetini bilmeyi, yaşadığımız dünyada sevginin en çok ihtiyaç duyulduğu şey olduğunu,sevginin nasıl olması gerektiğini ve daha birçok konuyu yazarımız tecrübeleriyle bizlere anlatıyor. Ayrıca Paulo Coelho Simyacı adlı kitabinda yer alan mutluluğun ardındaki sırrı arayan adamın hikâyesini, nergis çiçeğinin öyküsünü ve Tolstoy'un "İnsan Ne ile Yaşar" adlı kitapta Çiftçi Pahom'un hazin ve ibretlik hikâyesi gibi birçok öyküler ve anlamlı sözler okuyoruz bölümler arasında. Severek okuduğum bir kitap oldu. Yazarın kalemine sağlık. Sevdiklerinize hediye almak istiyorsanız bu kitabı almanızı tavsiye ediyorum. Benim gibi kişisel gelişim severlere keyifli okumalar dilerim.
2023 8. kitabı
Merhaba arkadaşlar Bugün yine kalemi ilk kez tanıştığım yazar ve kitabı ile geldim. Hanife hanımın kalemini okumayı hep isteyip bir türlü kısmet olmamıştı. Nihayet Yolculuk kitabı ile tanışmış oldum. Efendim bu #yolculuk kendimizi bulmaya, tanımaya ve anlamaya yönelik yaptığımız içsel bir yolculuk. Kitabımız evet tahmin ettiğiniz gibi #kişiselgelişimkitabı Ben bu tür kitapları okumayı çok seviyorum. Yasamımızda çok şeyleri farkında olarak yaşasakta bu tür kitaplar bizlere araladığımız bambaşka pencere açtığını düşünüyorum. Yaşam bir yolculuk bu güzergahta yol alırken insan herşey daha güzel olsun der durur; hayaller amaçlar uğruna koşturur an-da yaşayacağımiz mutluluğa da kaçırir o hayatta daha bir yorgun hissetmez misiniz? Işte bu #kitap sizin yavaslamaniz hayatı farkında olarak yaşamanız içindir. Her bireyin yaşadığı deneyim ve onun üzerinde bıraktığı duygu birikimi kişiye göre değişir ; bundandır ki !.. Bu tür kitaplar okunduğunda da her okur da farklı bir noktasında başka bir bakış açısı sağlıyacaktır. Siz de bu tür kitapları seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum Kitabımız dört bölümden, her bölüm içersinde kısa başlıklar, hikâyeler, özlü sözlerden oluşan dolu dolu dolu bir kitaptı. "Bir yerlere varmak için önce kendine uğramalı insan. Insanın gideceği bütün yollar kendinden geçer. " "Sen yaşamla ilgili kendince planlar programlar yapsan da o bildiğini okur. Çünkü hayat akan zamana rağmen senin adına kendi planını yapar ve uygular. " "Dünyada her şey denge üzerine var olmuştur. Üzüntü sıkıntı ve mutsuzluk...Bunlara sabredersen arkasından mutluluk, huzur ve sevinç gelecektir. Insan acıyı tatmadan mutluluğu tadamıyor. Ancak ne var ki önce can yaksa da hayat sonra özür diler gibi armağanını sunarken mutluluğuda ilistiriverir duygularına. Böyledir hayat işte, onu
2025 38. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2025 02:31
Selam Kitap İslam alimlerinden Ragıp İsfahani’nin şu sözüyle başlıyor: “Bir yerlere varmak için önce kendine uğramalı insan. İnsanın gideceği bütün yollar kendinden geçer.” Aslında bu söz bile kitabın özünü anlatmaya yetiyor. Yazar, kendi yolculuğuyla birlikte bize de içsel bir yolculuk sunuyor. Affetmek, kibir, hırs, kıskançlık, sevgi gibi konulara değiniyor. Bazen sorular soruyor, bazen hikayelerle bizi karşılıyor. Ayrıca kadın olmanın zorluklarına da değiniyor.Rahmetli babaannesinden masallara ve sözlere de yer vermesi okuma keyfini kat kat artırmış. Hanife Hanım'ın hayatında büyük bir yeri olan babaannesine Allah'tan rahmet diliyorum. Kabul edelim bazı kişisel gelişim kitapları biraz yorucu olabilir ama ben bu kitabı bir oturuşta bitirdim. Yazarımız öyle tatlı, öyle naif ki yollarımızın kesişmesine çok sevindim. Üstelik birçok ödüle layık görülmüş bir kadın olarak gurur duydum. Eğer çayımı, kahvemi alayım şöyle ufak bir yolculuğa çıkayım diyorsanız bu kitap tam size göre. Keyifli okumalar.
YolculukHanife Mert · Gece Kitaplığı · 202543 okunma

Hanife MertYazar · 3 kitap
1 Mayıs 1963 yılında Samsun’da dünyaya geldim. Aslen Yozgat ilinin Çayıralan kazası Curali köyündenim. Babamın görevi sebebiyle Muş’ta başladığım tahsilime, İstanbul’da devam ettim. Elbistan ve ardından Anamur Ticaret Lisesinde sonlandırdım. 1982 yılında yerleştiğim Eskişehir Anadolu Üniversitesi/ İktisat bölümünden 1986 yılında mezun olarak yüksek öğrenimimi tamamladım. Bir kamu kurumunun Muhasebe departmanında sorumlu muhasebeci olarak 21 yıl çalıştım. 2008 yılında emekli oldum. 2010 yılından beri Yaren-1.blogcu.com, yaren33.blogspot.com , blog.milliyet.com.tr/hanife-mert/Blo... ve edebiyatdefteri.com/hanifemert internet adreslerinde felsefi, toplumsal ve kültürel ağırlıklı denemelerim, amatörce yazmaya çalıştığım şiirlerim yayınlanmaktadır. Ayrıca 2012 yılının 30 kasımında yazmaya başladığım “Düş Batımı” isimli otobiyografik romanımı 2014 yılının ağustos ayında tamamladım… İnsanın, hayatın getirdiği ağır yük altında ezilmemesi, dik durabilmesi, mutlu olabilmesi ve güçlü olabilmesi için kendini iyi tanıması, iyi tanımlaması ve tanıtması gerektiğine inanırım. Konu seçimimde ağırlıklı olarak bu konuya dikkat ederim. Mersin’de yaşıyorum. Evliyim iki kızım var…