···Okunma: 17 Ocak 2023 22:36 Yazarın; “Ömrüm boyunca bu kitabı yazmak için bekledim” diye ifade ettiği, “Ya öyle olmasaydı?” sorusu üzerinden farklı olasılıklar/farklı hayatlar üzerine beyin fırtınası yaparak alternatif yollar sunduğu, bu alternatif yollara rağmen doğru seçim yapıp yapmadığımızı hiçbir zaman bilemeyeceğimizi bize bir kez daha hatırlatan, içerisine 20. yüzyıl ikinci yarısı Amerikan tarihi önemli olaylarının çok güzel konumlandırıldığı, araştırmaya teşvik eden bir çok bilgi ve çok sayıda kitap/film ve müzik tavsiyesi içeren ve edebi yönü de kuvvetli, dolu dolu bir kitap.
Kütüphanede gezerken rastgele karşıma çıkan ve “Beni Oku” diye bağıran kitabı keyifle okudum. Zaman zaman yarım sayfayı bulan uzun cümlelerine ve 1128 sayfalık ürkütücü görüntüsüne rağmen gayet akıcı bir kitap. “Ortalama bir okuyucuyum bu kadar kalın bir kitabı okuyabilir miyim?” diyorsanız cevabım “evet”. “Bu kitap bana bir şey katar mı?” diyorsanız, ona da “evet”. Sonuçta “gerçeklerin ve olasılıkların, aşkın ve yaşamın sürükleyici ve şaşırtıcı öyküsü” olarak tanımlanan tanımlanan bir kitap.
Gerçek, olabileceği halde olmayanı da içerdiği için görünen dünya asıl dünyanın ancak bir bölüm olabilirdi, hiçbir yol diğerinden daha iyi ya da daha kötü değildi, ama tek bir beden içinde yaşamanın işkencesi, başka bir yolda bambaşka bir yere gidebilecekken verili bir anda sadece bir tek yolda yürümek zorunluluğuydu.(Sayfa 1123)