2023 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 23:45
Üslubunu çok sevdiğim, kitaplarını okurken satırların içinde kaybolduğum bir yazar olduğu için içeriği bilmeden (sadece arka kapaktaki kısmı okudum) okuduğum bir kitaptı. Alışık olduğum bir İskender Pala kitabı değildi konu seçimi sebebiyle.Tabi ki kendine has söylemleriyle yine geçmişe dokunmus ancak kitaba bir bilim kurgu kitabı diyebiliriz.Kitapta A-71 koduyla denek olan bir kişinin (Yusuf, Joseph) hayatına yer verilmiş. Şam' da İnsan Hakları Komitesi adındaki kuruluşun Ortadoğudaki insanlara adalet getirmek istemesi sebebiyle orada bulundugu, ancak gercekte savasın sahipsiz kalan zeki çocuklarını geleceğin teknoloji dünyasında söz sahibi olmak icin kobay olarak kullandıgını anlatıyor.(Ortadogudaki olayların perde arkasına değinilmiş) Deneyler insanın zihnini kontrol edebilme, zihin aşımı, robotlaşmıs itaatkar insanlar, astral seyahat, metavers, paralel evrenler, zaman aşımı, tayyi mekan bastı zaman...gibi son zamanlarda cokça gündeme gelen konularla ilgili. Ancak ben okurken bunlar arasinda kurulan bağlantıları anlamakta güçlük cektim(bu konularla ilgili detayli bilgi sahibi olmadığim icin) ve okuduķça (ozellikle 2071) ürktüğümü söylemeden geçemeyeceğim. Kahramanımız denek olarak verilen vazifeyi yapmak icin bir ucak yolculuguna cikiyor ve ucagi dusuyor.Sina colunde hayatta kalmayi basariyor ve komite bunun sebebini mannaya bagliyor, pesine dusuyor. Hem deney sonucu icin hem de ve asıl olan manna formulu icin. -Manna da Musa peygambere colde verilen kudret helvası- Bu arada bir imamla tanısıyor ve kalbin onemini anlıyor. Bunda sonrası ise kalp ve aklın arasinda. Kalple tayyi mekan ve basti zaman yapiyor. Geçmiş, günümüz ve gelecekte geçiyor hikaye. Tavsiye ederim. Farkli bir deneyimdi hem de sevdigim bir yazarin kaleminden, iyi okumalar.
A-71İskender Pala · Kapı Yayınları · 20222,735 okunma