Ben kitabı sansürsüz basım olarak okudum o yüzden siz sansürlü okuduysanız benim söylediğim şeyler sizin okuduğunuz baskıda olmayabilir.Kitap çok güzeldi karakterlerin belirgin olarak savunduğu yaklaşımları çok net anlayabilirdiniz bu okuyucu için oldukça iyi bence. Lord Henry karakterinin hazcı düşünceleriyle Dorian’ı yavaş yavaş nasıl işlediğini görmek bu düşüncelerin nelere yol açabildiğini okumak iyiydi. Tabii ki kitaptan en açık çıkarılabilecek sonuç ise insanların görüntüye ne denli odaklanıp kalbi iyi ve kötü olanları yanlış ayırt edilmesini görmekti. Açıkcası kitapta savunulan düşüncelerin bir çoğu benim düşüncelerimle uyumlu değildi. Ayrıca ben açıklamalı baskı okuduğum için ister istemez kitabın akıcılığı azaldı. Sonlara doğru bir bölüm ana hikayeden çok uzaklaştı o bölümleri okumak bana aşırı sıkıcı geldi fakat metin ana hikayeye bağlandığında tekrar aynı heyecanı yakaladım ve kitabı severek noktaladım. Kitabın içeriği hakkında çok fazla detay veremiyorum çünkü spoiler olması çok olası. Ama Dorian Gray’in Portresi kitabı severek okuyabileceğiniz sizi düşüncelere sürükleyecek bir kitap olarak tavsiye ediyorum Dorian Gray'in Portresi