2023 1. kitabı
Yalnız değiliz. Hissettiklerimizi hatta hissedemediklerimizi bile hissedenler oldu. Her toplum benzer sıkıntılardan geçti. Herkes farklı bir yerde ya da zaman diliminde yaşamanın daha iyi olabileceğini geçirdi aklından ama herkes için çözüm aynıydı. Sadece şimdiki anda yaşamak. Kitap, insanların yeni bir atom bombası atılma korkusundan dolayı hayatlarını çok belirsiz ve işe yaramaz görmelerini ve buna yönelik tavsiyeleri anlatıyor diyebilirim. Yazıldığı dönemi anlamak için güzel bir kitap ama elbette yazılanlar sadece o dönemi içermiyor. Hayatın her döneminde nerede yaşarsak yaşayalım belirsizlik bizde birtakım nevrotik sorunlara neden olabiliyor ve işte bu kitap önce bu sorunları ve nedenlerini açıklıyor daha sonra son kısmında ise buna yönelik neler yapılabileceğini. Özellikle edebiyattan birçok eser ve alıntıya yer verilmesi çok güzel çünkü okurken birçok şey hakkında öğrenebiliyor ve bakış açınızı geliştirebiliyorsunuz hatta yeni isim veya eserler keşfetmekte mümkün. Son kısmı okuyana kadar sadece tespit yaptığını bir çözüm vermediğini düşünmüştüm ama çözümü son kısma saklamış tabi ne kadar tatmin edici bilemiyorum ama yine de okurken keyif aldım. Altını çizdiğim birçok yer oldu. Gönül rahatlığıyla bu kitaptan bir şeyler öğrendiğimi ve okuyanın bir şey kaybetmeyeceğini söyleyebilirim. Ya bir şeyler öğrenirsiniz ya da bildiklerinizi edebiyatla örneklendirilmiş bir şekilde okuyarak farklı bir bakış açısı deneyimlemiş olursunuz. Son olarak boşluk ve yetersizlik duygusunun kişide ama en önemlisi toplumlarda ne gibi sorunlara yol açabileceğini anlamak içinde iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kendini Arayan İnsanRollo May · Okuyan Us Yayın · 20193,927 okunma