2023 1. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 09:52
2023'ün okuduğum ilk kitabı olan Muhteşem Gatsby, yazarının okuduğum ikinci kitabı oldu. Kapra yayıncılığın çevirisini her zamanki gibi çok beğendim. Spoilersız bir inceleme olması için kitabın konusundan bahsetmeden, sadece bende uyandırdığı hisleri anlatmak istiyorum. Konusuna dair hiçbir fikrim olmadan okumaya başladığımda, ilk 40 sayfasının beni yeterince içine çekmediğini söyleyebilirim. Çoğu kitapta olduğu gibi karakterlerle tanışıyor, kimin kim olduğunu öğreniyoruz ama bu süreç biraz yavaş ilerledi bana göre. Daha sonrasında konu öyle sürükleyici hale geliyor ki, insan gerçekten elinden bırakmak istemiyor. Karakterlerin hatalarına şahit olmak, salt kötü ve salt iyi kimsenin olmaması çok gerçekçi hissettiriyor. Yaklaşık 180 sayfalık bir kitabın bu kadar dolu dolu olmasını beklemiyordum, kitabın kapağını kapattığım zaman çok daha uzun bir kitap okumuşum gibi hissettim. Yazarın anlatım tarzı çoğu okuduğum kitaba göre daha farklı. Bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama kendine özgü bir tarzı var. Bunu Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi isimli diğer kitabında da fark etmiştim. Ayrıca kitabı bitirdikten sonra orijinal adı "The Great Gatsby" olan filmini izlemenizi de tavsiye ederim. Normalde kitap uyarlaması olan filmleri beğenmem ama bu gerçekten çok hoşuma gitti. Kısacası, Muhteşem Gatsby mutlaka "okunması gereken kitaplar" listesine eklenmeli. Yeni bir seneye bu kitapla girdiğim için çok mutluyum! 10/10
Muhteşem GatsbyF. Scott Fitzgerald · Kapra Yayıncılık · 202026,9bin okunma